1553

Трагедията е невероятна! 10 са вече труповете от пожара във Валенсия

Испански спасителни екипи откриха десето тяло в жилищен блок, опустошен от ад, който избухна преди два дни в източния пристанищен град Валенсия. „Тази сутрин... беше открито ново тяло“, съобщиха регионалните власти във Валенсия. „Броят на откритите тела в сградата нарасна на 10.“

Огънят избухна в 14-етажната сграда в четвъртък следобед и се разпространи бързо сред 138-те апартамента. 15 души са получили медицинска помощ с различни по степен наранявания, включително 7-годишно дете и седем пожарникари, но няма опасност за живота им.

Фаустино Янгуас от пожарната на Валенсия каза, че облицовъчният материал, използван за фасадата на сградата, трябва да бъде проучен. Според него това е "фактор, който е допринесъл много" за светкавичното разпространение на пламъците, както и силните ветрове с пориви до 60 километра в час по време на избухването на пожара.

Страховете, че полиуретановата облицовка може да е изострила пожара във Валенсия, припомниха трагедията от 2017 г. в Лондон, когато 72 души загинаха при пожар в 24-етажната сграда.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?