Следвайте ни

Трагедия в Черно море! Руски кораб потъна, търсят оцелелите

viber icon

Руски товарен кораб с 13 души екипаж потъна днес по обед в Черно море недалеч от турското крайбрежие край град Бартън.
 
Екипажът е успял да се качи на 3 спасителни лодки. Областния управител на Бартън Синан Гюлер съобщи в 14.30 ч., че до момента са открити телата на двама руски моряци, а други 5 са спасени. В ход е спасителна операция и за останалите в неизвестност още 6 моряци.

„Метеорологичните условия са лоши, така че спасителните екипи трудно провеждат операцията.“ допълни Гюлер

Инцидентът е станал близо до плаж, разположен на около пет километра северозападно от град Бартибън, съобщават турските медии. Корабът "Арвин" изглежда е потънал само на няколкостотин метра от брега и останал частично над нивото на водата, вероятно се е сблъскал с подводни скали в плитчините до брега.

Министерството на националната отбрана съобщи, че е изпратена фрегата от Командването на военноморските сили за подкрепа на усилията за търсене и спасяване на оцелели от руския кораб.  


 
 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай