Трагедия! Почина дете с увреждане, изоставено заради коронавируса

Отвели баща му заради заразата и нямало кой да го нахрани

Момче с увреждане почина, след като е било оставено само, а грижещият се за него баща бил отведен и поставен под карантина заради смъртоносния коронавирус. Трагичният случай е от провинция Хубей в Китай, а за него съобщава Агенция „Франс Прес”, цитирана от Оффнюз.

Прикованият на инвалидна количка от церебрална парализа Йън Чан останал сам у дома, когато баща му бил изолиран заради висока температура. 17-годишното момче, което не можело да говори, не можело само да се храни, нито да ходи и чиято майка починала няколко години по-рано, останало съвсем само, без да има кой да го нахрани и да му помогне.

Баща му Йен Шауен бил отведен под карантина на 22 януари и диагностициран с потенциално смъртоносния вирус пет дни по-късно. Той публикува отчаяна молба в социална медия, призовавайки някой да отиде в дома му и да се погрижи за сина му. Но постът, озаглавен "Молба за помощ от баща, диагностициран с коронавирус", закъснява.

Тийнейджърът умира на 29 януари, според информация на градските власти. Причината за смъртта все още не е потвърдена официално.

Йен Шауен не е бил в състояние да се погрижи за ежедневните нужди на Йън Чан (защото е бил изолиран)... и е разчитал на свои роднини и лекари да се погрижат". Но това не се е случило.

Смъртта на момчето доведе до представители на местната власт да загубят работата си. Кметът и секретар на местната Комунистическа партия беше уволнен, защото са се провалили в изпълнението на задълженията си, се казва в изявление по случая на властите.

Новината за трагедията предизвика вълна от гняв и скръб, изразени в социалните медии. Властите са остро критикувани за това, че са допуснали подобно нещо да се случи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?