Следвайте ни

Трагедия! Откриха 25 трупа на изгоряла тузарска яхта

Откриха телата на 25 души, загинали при пожара на корабче край бреговете на Калифорния. Властите продължават да издирват още деветима пасажери, които се водят за безследно изчезнали, съобщава „Сън“, цитиран от Блиц.

По-рано беше съобщено, че спасителите са намерили телата на осем души. Плавателният съд „Conception” е трябвало да замине на екскурзия в живописни райони, където туристите да се гмуркат.
 


На борда са пътували 39 души - 33 пътници и шестчленен екипаж, съобщи представител на бреговата охрана. Петима от членовете на екипажа са спасени.
 
Те били будни в момента, в който е започнал пожарът и успели да скочат зад борда. Пасажерите са спали в каюти под палубата и не са успели да напуснат плавателния съд.
 


Сред изчезналите е 17-годишно момиче, празнувало рождения си ден. Разплакан оцелял, който бил качен на спасителна лодка, разказал, че той празнувал заедно с момичето и нейните родители часове преди инцидента.

Спасителите не могат да намерят и 41-годишната Кристи Финстад, морски биолог и „свободен дух“. Съкрушенията ѝ брат разказва, че тя била сред гмуркачите, които получавали хонорари, за да помагат на туристите да се гмуркат.

До момента причините за пожара не са известни. Властите обявиха, че нито едно доказателство не показва криминално престъпление.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?