1939

Трагедия: Най-малко 17 загинаха при влакова катастрофа в Иран

Най-малко 17 души загинаха, а други 50 бяха сериозно ранени, когато пътнически влак, превозващ около 350 пътници, частично дерайлира в Източен Иран рано в сряда, съобщиха властите.

 

В доклада се казва, че броят на жертвите може да нарасне, тъй като първоначалните подробности за бедствието остават неясни.

 

Четири от седемте вагона във влака дерайлираха в ранния сутрешен мрак близо до град Табас, съобщи иранската държавна телевизия. Табас е на около 550 километра югоизточно от столицата Техера.

 

Спасителните екипи с линейки и хеликоптери са пристигнали в отдалечения район, където комуникацията е лоша. Най-малко 16 души са получили критични наранявания, като някои са прехвърлени в местни болници, съобщи служител.

 

В доклада се казва, че катастрофата е в процес на разследване. Първоначалните доклади предполагат, че влакът се е сблъскал с багер близо до релсата, въпреки че не е ясно защо багерът е бил близо до железопътната линия през нощта. Един служител предполага, че може да е част от ремонтен проект.

 

Най-тежката влакова катастрофа в Иран беше през 2004 г., когато влак, натоварен с бензин, тор, сяра и памук се разби близо до историческия град Нейшабур, убивайки около 320 души, рани 460 други и повреди пет села.

 

Иран има около 14 000 километра железопътни лини.

 

Снимка: Спасители на мястото на дерайлиралия влак близо до град Табас, Иран, 8 юни 2022 г. (AFP)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?