4232

Трагедия край Москва: Чудовищен пожар отне живота на 8 души

Двама души са загинали, след като са скочили от прозорец, докато шестима други са били затрупани след като вътрешността на офиса се е срутила в пламъците

 

Най-малко осем души са загинали при пожар в голяма офис сграда край Москва, съобщи областният управител Андрей Воробьов, цитиран от BBC. Служители на службата за извънредни ситуации са потвърдили пред държавната информационна агенция ТАСС, че само един човек е бил спасен от пожара в горящата сграда във Фрязино, на около 25 км  североизточно от столицата.

Двама души са загинали, след като са скочили от прозорец, докато шестима други са били затрупани след като вътрешността на офиса се е срутила в пламъците, написа Воройов в публикация в социалните мрежи. Онлайн кадри от мястото показват гъст дим, който се издига от горните етажи на осеметажния комплекс.

Има противоречиви сведения за предназначението на сградата. Някога в него се е помещавал изследователският институт "Платан" и отбранителната индустрия, според ТАСС.

В изявление до агенцията от Ruselectronics, руска компания за електроника, заяви, че сградата е частна собственост от 90-те години на миналия век.

34-годишен мъж е бил откаран в болница в тежко състояние, докато двама пожарникари също са лекувани за наранявания, получени при пожара.  Местните служби за спешна помощ съобщиха, че мъжът е единственият човек, спасен от пламъците, цитира dariknews.bg.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?