1553

Трагедия! Българи разчлениха с лодка гмуркач до гръцки остров

Голяма трагедия на гръцкия остров Самотраки, любим за почивка на мнозина наши сънародници. Двама българи са убили 45-годишен гръцки гмуркач в морската зона на Агиос Андреас. Те са го блъснали го с моторна лодка, като не са го забелязали.

Патрул на бреговата охрана веднага е пристигнала на мястото на инцидента, след като властите са получили сигнал. Там те са открили изпадналия в безсъзнание 45-годишен мъж.

Той е бил транспортиран до пристанището на Самотраки, а от там линейка го е закарала до здравния център на острова, където е констатирана смъртта му. Тялото му е прехвърлено в Съдебно-медицинската служба на Александруполис за аутопсия.

Твърди се, че тялото на водолаза, който е работил като пожарникар, е било разчленено от лодката. Някои медии съобщават, че една от най-трагичните гледки била майка му, която чакала тялото на сина си на пристанището. 

Моторната лодка е откарана до пристанището на Самотраки, придружена от бреговата охрана.

Двамата българи на борда, на 57 и 56 години, са задържани от служители на Службата за сигурност на пристанищната администрация за нарушение на пар. 1 на член 302 от Гражданския кодекс - убийство по непредпазливост. Предварително разследване се извършва от Първо пристанищно управление на Самотраки към Централното пристанищно управление на Александруполис.

Много българи идват на Самотраки с рибарски лодки и за момента не е известно при какви обстоятелства е станал трагичният инцидент, довел до смъртта на гмуркача, пишат гръцки медии. Твърди се, че българите не са видели шамандурата и шнорхела на гмуркача.

заб. снимката е илюстративна

 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?