Следвайте ни

Тя направи видео на бебето си и така спаси живота му

viber icon

Майка снима спящата си дъщеря в 20-секундно видео и това помогна да се спаси живота на бебето. Когато дъщерята на Джейд се разболя, тя нямала никакви притеснения.

В крайна сметка малките деца са предразположени към всякакви настинки. Подобно на добра майка, Джейд завела съкровището си на лекаря, а след прегледа, при който не били открити опасни аномалии, жената и бебето се прибрали.

Случилото се тогава обаче не се вписва в никаква рамка за обикновена настинка. Находчивата майка успяла да снима състоянието на дъщеря си във видеото, което ѝ спасило живота.

Обикновена настинка

30-годишната Джейд казва, че бебето ѝ Ела хващала настинка доста често и семейството вече е свикнало с това, особено след като лекарят обяснил, че подобно състояние е съвсем нормално за малко дете.

Този път всичко започнало по познатия начин - момиченцето започна да киха, кашля и имало "сополи". Разбира се, Джейд отишла направо при лекаря. Той, обичайно прегледайки момичето, постановил диагноза - обикновена настинка и предписал стандартни лекарства за такива случаи.

Плашещи симптоми

Успокоената майка се прибрала вкъщи, където оставила дъщеря си под грижите на майка си и отишла в магазина, за да поглези с нещо вкусно болната Ела. Преди Джейд да успее да стигне до маркета не далеч от дома, телефонът ѝ иззвънял и майка ѝ поискала тя спешно да се върне у дома, тъй като състоянието на бебето я плаши.

След като се прибрала, Джейд  видяла, че момиченцето ѝ се задушава, а кожата му придобива синкав оттенък. Тя веднага извикала линейка, после измерила температурата на детето и стана още по-нервен - тъй като тя била близо 39 градуса.

После Ела спря да задъхва, кожата ѝ се върна в нормален цвят и момиченцето внезапно заспало. Буквално веднага, по бузите на бебето рязко се появили бадемови петна. Не знаейки как да помогне на бебето, майката решила да заснеме състоянието ѝ на видеото, за да го покаже на спешните лекари.

 

Здраво бебе?

Няколко минути по-късно лекарите се обадили на Джейд и ѝ казали, че са в голямо задръстване, съветвайки майката да не губи време и да заведе бебето сама в спешната клиника. Без да губи нито минута, тя грабнала спящата дъщеря, запали колата и се втурна към болницата с неистова скорост.

Когато майка и дъщеря пристигнаха в клиниката, бебето изглеждало съвсем нормално - нямало по-странни сини или плашещи петна. Телесната температура също се нормализирала. На външен вид това било абсолютно здраво дете, което довело лекарите до недоумение.

 

Полезно видео

Тук роля изиграло видеото, което умната майка заснела. 20-секундното видео пояснило на лекарите, че момиченцето има сепсис -  направени били всички тестове, необходими за идентифициране на това заболяване, и след по-малко от час диагнозата е потвърдена.

Лекарите спешно дават на детето интензивна терапия, която спасила живота му. Описаното от майката състояние - дисфункция на дихателните органи, синкав тон на кожата, висока температура и след това странни петна по лицето показали, че сепсисът на момичето вече е преминал в тежък стадий, следващият етап след който е септичен шок, който във всеки втори случай води до летален изход за пациента.

Възстановяване

Бебето прекарало почти 14 дни в болницата, след което напълно възстановено било изписано у дома. През цялото това време майката била с дъщеря си, радвайки се, че е предположила да заснеме видео, което позволило на лекарите бързо да поставят диагноза.

Таткото на момичето, извикан набързо вкъщи от командировка, всеки ден посещаваше момичетата си в болницата заедно с по-големия си брат.

Днес момичето е напълно здраво и се занимава с важни задачи за всяко дете - тича, играе и се забавлява с връстниците си.

източник: zdrave.to

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?