Следвайте ни

Това са ранните признаци на критичната фаза при COVID-19

viber icon
Изследователи от Медицинската школа Grossman в Нюйоркския университет изброиха ранните признаци на тежка инфекция, причинена от новия тип коронавирус. Предпечатът на творбата е публикуван на портала MedRxiv .
 
Учените анализираха данни от 4,103 души с потвърден COVID-19 в Ню Йорк . В около половината от случаите пациентите се нуждаят от хоспитализация, а 650 души попадат в интензивното отделение, на механична вентилация или умират.
 
Анализът на клиничната картина на заболяването показа, че е по-вероятно да стане тежко, ако пациентът има увеличение на c-реактивен протеин, d-димер и феритин в начален стадий на хоспитализация. Друг важен признак на бъдещи усложнения е ниското насищане на кислород в кръвта (по-малко от 88 процента).
 
Изследователите също забелязват, че най-често болестта преминава в критично състояние при пациенти със затлъстяване. За тях шансовете да получат тежка форма на COVID-19 са по-високи, отколкото при хора със сърдечни или белодробни заболявания, посочват авторите.
 
Пандемията на коронавирус COVID-19 засегна почти целия свят. По последни данни на СЗО са заразени 1,84 милиона души, повече от 117 хиляди са загинали, пише zdrave.to.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?