Следвайте ни

Това са най-надеждните коли в света

viber icon

Надеждността е качество, което е особено важно за автомобила, защото от това зависят не само парите, хвърлени за чести ремонти, а и животът на шофьора и пътниците. 

Топ 10 на най-надеждните марки коли направи carVertical - най-голямата база данни за проверка на историята на автомобили в света. Списъка е съставен, използвайки един основен показател - повредите при различните марки. 

 

1. KIA - 23,47%

Слоганът на Kia “Изкуството да изненадваш“ определено отговаря на очакванията. Дори с над 1.4 милиона произведени коли всяка година, южнокорейският автомобилостроител успява да заеме първото място със само 23,47% повредени коли от всички анализирани модели. Най-честите проблеми са повреда на електрическото сервоуправление и неизправност на ръчната спирачка.

 

2. Hyundai - 26,36%

Фабриката на Hyundai в Услан е най-голямата за производство на автомобили в Азия, простирайки се на впечатляващите 54 милиона квадратни фута (около 5 кв. км). Hyundai държи второто място с повреди, открити при 26,36% от всички анализирани модели. При колите втора употреба най-често срещаната повреда е корозия на задната подрамка.

 

3. Volkswagen - 27,27%

Народната кола, което означава в превод от немски Volkswagen, е една от най-търсените на планетата. Автомобилният гигант, един от най-големите производители в света, се класира трети в списъка на най-надеждните марки коли на carVertical със своите 27,27% повредени автомобили. Макар да са пословично здрави, колите на Volkswagen често имат проблем с неизправност на двумасовия маховик и ABS/ESP модула.

 

4. Nissan - 27,79%

Nissan дълго време беше най-големият производител на електрически автомобили преди да бъде изместен от Tesla. Японският автомобилен производител търпи повреди в 27,79% от анализираните модели. Но колкото и да са издръжливи, колите марка Nissan са податливи към няколко проблема с диференциала, корозия в централната релса на шасито и автоматичните скоростни кутии.

 

5. Mazda - 29,89%

Започвайки като фирма за разработка на корк, японската компания адаптира първия автомобилен двигател, работещ по цикъла на Милър, който по принцип е предназначен за кораби, реактори и локомотиви. Базата данни на carVertical показва, че Мазда търпи повреди сред 29.89% от всички анализирани модели. Най-често повредите, с които купувачите се сблъскват, са отказ на дизеловите мотори Skyactiv и повреда на ABS помпата.

 

6. Audi - 30,08%

Audi на латински означава „слушай“ и автомобилите <210> имат репутация на бързина и лукс, дори вече да са втора употреба. Преди закупуването <210> от Volkswagen Group, Audi веднъж се обедини с три други марки, за да формира Auto Union GT. Четирите пръстена на логото символизират това сливане. Собствениците на марката най-често имат проблеми с неизправност на сервоуправлението и турбокомпресорите.

Последните 4 места са съответно за Ford ​- 32,18%, Mercedes-Benz ​- 32,36%, Toyota - 33,79%, а BMW остават на десета позиция с повреди в  33,87% от анализираните модели. 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

коко

коко

20.02.2021 | 20:05

ЗА БМВ СА МНОГО ПРАВИ САМО ЧДОВЕ С ТИЯ КОЛИ

Отговори
1 1
nenene

nenene

20.02.2021 | 19:17

пълни глупости

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай