Следвайте ни

Това може да се случи само в Нова Зеландия

Това може да се случи само в Нова Зеландия. Вълна от одобрения предизвика случката, разиграла се в парламента на страната в сряда. Вчера председателят му Тревър Малард публикува в своя акаунт в Туитър как храни бебето на законодател по време на разпалени дебати в пленарната зала - едномесечният сина на депутата Тамати Кофи. За историята разказва Си Ен Ен.

"Обикновено столът на говорителя се използва само от председатели, но днес го споделих с много важна личност", постна Малард. Говорителят публикува и снимки на бебето, чийто баща току-що се върнал от отпуска по бащинство. В момента на снимките Тамати Кофи участва в разпалени дебати и стои близо до сина си. Видеоклипове показват как Малард люлее бебето, докато слуша активно дебата. В един момент той дори предупреждава депутат, че времето на групата му е изтекло. Забележката е последвана от реакция на съгласие и от страна на бебето.

Хората в социалните медии бързо похвалиха Малард и Кофи. Трябва да видим повече от това. Работните места трябва да се адаптират, за да позволят подобно поведение.", гласи един от постовете в отговор на снимките, публикувани от Малард. Друг потребител на Twitter каза: "Нова Зеландия ... може да си малка страна, но преподаваш огромен урок на света!" Подкрепа дойде и от кръговете на законодателите. Гарет Хюз, член на парламента на Зелената партия написа. "Прекрасно е да имаш бебе в къщата и то толкова красиво", написа Хюз.

Миналата година премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн стана първата жена световен лидер в последните 30 години, която роди докато е начело на страната. Нейният партньор Кларк Гейфорд остана да гледа детето им, а Джасинда Ардърн се върна на работа. Премиерът на Нова Зеландия дори направи историческо посещение с новороденото си на пленарна сесия на ООН миналият септември. Ардърн обяви постъпката си за "практично решение". Внасянето на бебета в правителствени сгради може да бъде все още необичайно в много страни и съвсем забранено в други. Но има и положителни примери, които дават надежда, че нагласите се променят. Само ще припомним за британския законодател Джо Суинсън, който заведе бебето си на парламентарен дебат миналия септември, и австралийският законодател Лариса Уотърс, която кърми дъщеря си, докато беше в парламента през 2017 година.

Източник: Actualno.com

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?