83
Следвайте ни

Тони Блеър и Даниел Крейг с ордени от Елизабет II

viber icon

Бившият премиер на Великобритания Тони Блеър влезе в най-близкия кръг на каралицата. Елизабет II изненада всички, като вместо през юли, обяви трима носители на Ордена на жартиерата на Нова година.

Орденът е създаден през 1348 година от Едуард II и негови носители могат да бъдат максимум 24 човека, пише 24 часа.

Така от 1 януари Блеър вече ще използва само името сър Тони. С него в ордена влизат още баронеса Амос, бивш министър на лейбъристите, която става първата чернокожа в него и херцогинята на Корнуол Камила, половинката на престолонаследника принц Чарлз. Така кралицата поставя Камила на доста престижно място в семейството.

В момента има 3 празни места в ордена, където е и още един бивш премиер Джон Мейджър. Официалното название на членовете му е рицарт-консорт.

Актьорът Даниел Крейг, който изигра Джеймс Бонд, получи ексклузивния орден на Свети Михаил и Свети Георги. Той е запазен само за големи дипломати и шпиони и се дава изключително рядко. Интересното е, че Бонд, игран от Крейг, получи същото отличие във филма. Преди последния Крейг получи и званието почетен полковник на Кралските военноморски сили, титлата, която имаше и Бонд.

Успехът на последния филм е изключителен. Той стана първият с над 1 милиард долара приходи след пандемията.

Коментари (2)

Ангилизка му работа

Ангилизка му работа

01.01.2022 | 21:10

За актьора не знам, но "сърът" вместо в затвора - с првилегии и титла. Нека докаже "сърът" основанията за разбиване на Ирак - намериха ли някакво химическо оръжие или..... Но те островитяните са си първи дружки на чичо Сам. То не е от днес.....

Отговори
3 1
Кък така мъ бабо ги забрави Дименцията ли та гони

Кък така мъ бабо ги забрави Дименцията ли та гони

01.01.2022 | 21:05

Мъ нашия Даниел Митоф кък е останъл без жартиери Ами нашите Тонинита кък Жъ вземат да им паднат гащите до коленете тъ чак до петите и жа им лъснат чифутските баджаци

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?