1939
Следвайте ни

TikTok затяга контрола за опасните предизвикателства и фалшивите новини

viber icon

TikTok обяви, че ще затегне контрола над опасните публикации в платформата си. Основен приоритет ще бъдат фалшивите новини и опасните предизвикателства, които често стават много популярни сред тийнейджърите, съобщава Engadget.

През последните седмици компанията е провела онлайн проучвания с над 10 000 тийнейдъри, родители и учители в няколко държави. Резултатите показват, че 31% от младежите са участвали в някакво онлайн предизвикателство, без значение дали е в TikTok или не.

Около 48% от тях смятат, че предизвикателството е било безопасно. 32% казват, че са участвали в нещо с малък риск, а 14% - рисково или дори опасно. Според младите, около 3% от предизвикателствата са много опасни, но само 0,3% от тях са участвали в такова.

Проучването също така открива, че 46% от тийнейджърите искат повече информация и помощ, за да разбират рисковете от предизвикателствата. 31% споделят, че са имали негативни последици заради фалшиви публикации, които са били свързани със самонараняване или самоубийство. Същевременно 37% от родителите и учителите казват, че им е трудно да обсъждат тези теми, без да привличат внимание към тях.

Затова TikTok решава да засили контрола над такива публикации. И в момента компанията вече ги премахва и ограничава разпространението си, но сега разширява обхвата на мерките. Клипове, които "алармират" срещу фалшиви предизвикателства за самонараняване, също ще бъдат сваляни.

Компанията се аргументира, че според проучванията, предупрежданията срещу подобни измами също могат да навредят на тийнейджърите, тъй като така младите ги смятат за реални. Затова е по-важно не да има кратки, плашещи предупреждения, а смислени разговори, които да успокояват притесненията и да дават конкретна информация, казва TikTok.

Социалната мрежа подготвя и допълнителни технологии, които да помогнат на екипите да забелязват и ограничават опасно съдържание, което бързо се разпространява чрез хаштагове. След това към тези публикации ще се добавя предупреждение към потребителите да внимават, като ще има и препратка с повече информация как да разпознават измамите.

Мерките ще влизат в сила постепенно. Към резултатите от търсачката ще се добавят и връзки към организации и специалисти, когато потребителят търси хаштагове и клипове, които са маркирани като опасни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?