Следвайте ни

TikTok обяви война на Доналд Тръмп

viber icon

Адвокати на видеоприложението TikTok  ще оспорват в съда административното решение на Доналд Тръмп за забрана на популярната китайска услуга, след като Вашингтон заяви, че тя е заплаха за националната сигурност, предаде БГНЕС.

След повишаването на напрежението между двете най-големи икономики в света, президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че TikTok може да бъде използван от Китай за проследяване на местонахождението на федерални служители, създаване на тайни досиета на хора с цел изнудване и провеждане на корпоративен шпионаж.

На 6 август американският президент подписа изпълнителна заповед, даваща на американците 45 дни да спрат да правят бизнес с китайската компания-майка на TikTok – Bytedance.

Това е разпоредбата, която платформата за видео споделяне ще атакува в съда. “За да гарантираме, че се спазва върховенството на закона и че нашата компания и потребители се третират справедливо, нямаме друг избор, освен да оспорим изпълнителната заповед на американската администрация пред съдебната система”, се казва в съобщение на TikTok.

TikTok многократно отрече да е заплаха за сигурността на САЩ, а Пекин определи забраната на Тръмп като политическа манипулация.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?