Следвайте ни

Ти да видиш! Най-богатият човек в Китай стана комунист

viber icon

Най-богатият човек в Китай, основателят на Alibaba, Джак Ма постъпи в редовете на китайската комунистическа партия. Това съобщи вестник "Женмин Жибао", в който бе публикуван и списък от 100 граждани на Китайската народна република, които имат специален принос за развитието на страната и откритата политическа реформа в нея.

Сред тях е и Джак Ма. Не е посочено кога точно се е присъединил към партията. 

Държавата отбеляза неговия принос за развитието на икономиката - по-специално създаването на електронни платформи за търговия, електронните платежни системи и базата за програмиране, развитието на логистиката и инфраструктурата за малки и средни предприятия, както и разработването на система за социални кредити, използваща големи информационни технологии.

Наред с други неща, Джак Ма получи почетната титла "Изключителен строител на социализма с китайски характеристики на провинция Дзянсу".

Говорител на Alibaba отбелязва, че политическата идентичност на мениджмънта не засяга процеса на вземане на решения в компанията, предава Reuters. "Ние следваме законите и подзаконовите нормативни актове на различните страни, в които работим", добави той.

Джак Ма е основателят на Alibaba Group, която включва онлайн магазин AliExpress. Състоянието на предприемача е около 39,6 милиарда долара. Той се смята за най-богатият жител на Китай.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?