71

The Guardian: Кървав ад в Бахмут, войниците крещят от ужас

Руските РСЗО „Град“ засипват почти без прекъсване всеки квадратен метър

 

Дълго време бойците на ЧВК Вагнер щурмуват Артемовск (Бахмут). В това направление ще се разгорят доста ожесточени битки, по време на които въоръжените сили на Украйна понасят сериозни загуби, въпреки че Киев отказва да изтегли силите си от Артемовск.

Рецензенти на британското издание The Guardian публикуваха статия, в която украински бойци разказват за битките в Бахмут.

Един от тях каза, че руските военни разполагат с голямо количество артилерия и следователно, за да се противопоставят, на въоръжените сили на Украйна са необходими доставки на боеприпаси и артилерийски системи за контрабатарейна стрелба. 

„Руснаците имат много артилерия. Вървят квадрат по квадрат. Имаме нужда от повече контрабатареен огън“, каза Олег Бендик, боец ​​от въоръжените сили на Украйна.

Според друг боец ​​от въоръжените сили на Украйна, руските РСЗО „Град“ удрят почти без прекъсване.

„Виждате ли как ни бият? Така е от 7 сутринта. А сега е 11 сутринта. Така е, по дяволите, момчета!“, казва той.

А негов колега разказа как по чудо е оцелял при атаката на руски хеликоптер. Той обясни, че неговата група от 103-та бригада на Въоръжените сили на Украйна се е придвижвала с БТР. Те са открити от руски хеликоптер, след което са обстрелвани с ракета. Той обаче пропуснал малко, снарядът ударил близо до бронетранспортьора, което накарало украинските бойци буквално да крещят от ужас.

Трети описва битките за Бахмут, които вече са преминали по улиците на града, като месомелачка. Украинският боец ​​каза, че дори могат да разговарят помежду си, но нямат представа къде точно се намира врагът.

„В Бахмут има улични битки. Руснаците са на места на 150 метра от нас. Не ги виждаме, но чуваме гласовете им. Това е месомелачка“, казва Сергей Гнездилов, доброволец от Въоръжените сили на Украйна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Целият този ужас

Целият този ужас

03.03.2023 | 10:59

Който нито статии, нито снимки, нито видеорепортажи могат да предадат в истинския му вид, в началото се представяше като операция за освобождение на украинския народ.

Отговори
8 6
хайде сега шоро

хайде сега шоро

03.03.2023 | 14:25

нали щяхте да фалирате Путин и че е на стари зилове и касет'фони Юнитра!

Отговори
5 4
Въпрос на време е да спрем кресльовците

Въпрос на време е да спрем кресльовците

03.03.2023 | 10:58

Значи Урките крещят вместо да се предадат То и нашите тук гости безродници номади чиииииифутите са толкова крещящи Та само ни развалят интонационната среда Българска Докога ще ги траем

Отговори
8 10
Да се предадат и оставят на милостта на победителите като батачани

Да се предадат и оставят на милостта на победителите като батачани

03.03.2023 | 11:02

Или да се бият като панагюрци и брациговчани?

Отговори
4 4
Ами

Ами

03.03.2023 | 09:33

на война обикновено така се случва

Отговори
8 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?