71

The Economist с мрачна прогноза за войната Украйна: Западът ще се окаже в тежко положение

Войната в Украйна може да се проточи още пет години

Западни служители все по-често говорят за това, твърди The Economist.

Отбелязва се, че „сега не са най-щастливите времена“, по-специално поради факта, че войната между Израел и Хамас заплашва да се разпространи в целия Близък изток, като Съединените щати и Иран се сблъскват на заден план. И най-голямата война в Европа от 1945 г. насам в Украйна не дава признаци на край, пише изданието.

И ако тези две войни се проточат, ще бъде трудно, добавя The Economist. Отбелязва се, че ако възникне нова сериозна криза, Западът ще се окаже в тежко положение.

„Както по време на "студената война", всяка криза, каквато и да е тя, може да се разглежда като тест за американската или китайската мощ, привличайки всяка страна в себе си“, се казва в публикацията.

Посочва се също, че един от рисковете е противниците да се възползват от хаоса. По-специално, Русия може да предприеме заплашителни маневри по време на кризата около Тайван, за да отвлече вниманието на Съединените щати и да привлече съюзници към себе си, като им попречи да подадат ръка за помощ в Азия, пише БЛИЦ.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Бай

Бай

18.11.2023 | 13:15

Пак сме на страната на губещи те.

Отговори
3 0
Запада

Запада

17.11.2023 | 12:15

Вече е в тежко положение,просто медиите го прекриват,че не е така!!!БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ ЕСЕС И НАТО ВЕДНАГА!!!! АЗ НЕ ИСКАМ ОГРАНЕЧЕНИЯТА С ДИГИТАЛНОТО ЕВРО ЗА ДА МОЖЕ ДА ВАКСИНИРАТ ВСИЧКИ ПОД СТРОЙ!!!

Отговори
11 2
О'Нуф Рий II

О'Нуф Рий II

17.11.2023 | 07:22

Западът случи на болен и негоден лидер в лицето на САЩ, които, вместо да обединяват и да градят съюзи (най-важният актив в тежки времена), разделят и потискат, даже своите "съюзници". Би трябвало но, "съюзниците" им са и те така оглупели и не знаят че, последиците са такива, за каквито си постелиш с действията си. Не съобразяват и те, как ги пързалят "своите" и се очертава кофти изход. За тях.

Отговори
13 2
Иванов

Иванов

16.11.2023 | 09:24

Мрачната прогноза е за рашките срещу колективния запад ще загубят в крайна сметка и фактите говорят например че въпреки многото си ресурси московските терористи все повече разчитат на Иран Китай с и сега Индия но дори и стях няма да постигнат целта си

Отговори
11 70
Панайотов

Панайотов

16.11.2023 | 16:02

Иванов,научи се да пишеш и грамотно да предадеш посланието си. Съвсем друг въпрос е,че се нуждаеш от лечение.

Отговори
34 6
Хак му е на Запада

Хак му е на Запада

15.11.2023 | 22:19

Искаше да отслаби Русия, но се получи обратното.

Отговори
75 9

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?