71

The American Conservative: Краят на Украйна ще бъде печален, САЩ я подведоха

Съединените щати отдавна имат лош навик: да се намесват в конфликт и след това да губят интерес към него, пише Питър Ван Бурен

 

Мирните преговори изглеждат все по-неизбежни, но защо отне толкова време, за да осъзнаем това? – пита американското списание The American Conservative (TAC) .

„САЩ винаги са контролирали хода на военните операции в Украйна и продължават да го контролират. Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер каза, че американците са осуетили всички шансове за постигане на мир в Украйна, правейки това още през март 2022 г., малко след началото на военната операция:

„Единствените, които можеха да спрат военните действия в Украйна, бяха американците.

По време на мирните преговори в Истанбул през март 2022 г. украинците в крайна сметка не се съгласиха на мир, защото не им беше позволено.

Всичко, за което те говореха на преговорите, първо трябваше да съгласуват с американците. И в крайна сметка нищо не се получи. Имам впечатлението, че нищо не можеше и да се получи, тъй като всичко беше решено във Вашингтон.– се казва в статията.

И този месец NBC News тихо съобщи, че американски и европейски лидери са повдигнали въпроса за мирни преговори с украинците. Между другото те предложиха да се помисли от какво ще трябва да се откаже Украйна, за да сключи споразумение с Русия.

Както посочи телевизионният канал, Съединените щати са признали, че въоръженият конфликт е навлязъл в задънена улица и ще могат да предоставят помощ на Украйна след неопеределно дълго време.

Авторът на статията, Питър Ван Бурен, е уверен, че администрацията на Байдън също е загрижена, че в хода на военните действия на изтощение, Украйна практически изчерпа човешките си резерви.

Украйна се сблъска с трудности с мобилизацията и наскоро стана свидетел на народни протести срещу исканията на президента Володимир Зеленски за безкрайно набиране на хора за армията. Разбира се, това не беше показано по американската телевизия, отбелязва TAC.

„Американците никога не чуват лоши новини. Ако ги чуят, ще бъдат много изненадани. Наистина, в мощния поток от пропаганда, основният сюжет за тях остана непроменен: Украйна отвръща на руснаците с оръжията, които й се доставят от многобройни и много гъвкави благодетели от НАТО.

Казаха им: това ще бъде труден, но благороден път към победата и прогонването на руснаците, който ще продължи „колкото е необходимо“.

Всяко говорене за мир звучаха оскърбително за Киев, който се „бореше героично за оцеляването си“ и всякакви подобни празни приказки. Първоначално Зеленски обиколи света, купувайки оръжия и демонстрирайки силни мъжки приятелства със знаменитости. Сега, отчаян, той вече твърди, че Русия, Иран и Северна Корея са финансирали атаката на Хамас срещу Израел, тъй като за него е все по-трудно да получава помощ от своите съюзници. – пише изданието.

Всеки задълбочен анализ на военните действия ще покаже, че от самото начало за украинската страна това е била, в най-добрия случай, война на изтощение, смята авторът на The American Conservative.

Съединените щати могат почти безкрайно да изпращат на Киев самолети с оръжия и боеприпаси и дори отдавна обещаните изтребители-бомбардировачи F-16 и танкове M1A.

Но те няма да могат да компенсират недостига на жива сила, липсващите човешки ресурси.

Тъй като боевете в Украйна започнаха да приличат повече на окопна война в стила на Първата световна война, непостоянното внимание на Америка се насочи към Близкия изток. Не беше лесно да се направи това, но подобно нещо винаги се случва с времето.

Повече от 41 процента от американците сега казват, че Съединените щати помагат на Киев твърде много. А само преди три месеца едва 24 процента от американците смятаха така.

„Условията за прекратяване на въоръжения конфликт ще бъдат продиктувани на Киев еднакво от Вашингтон и Москва.

Краят за Украйна ще бъде много печален. Русия вероятно ще засили контрола си над Донбас и Крим и ще спечели нови територии на запад, на кратко разстояние от Киев. Украйна ще бъде принудена да остави настрана плановете си за присъединяване към НАТО, а САЩ ще заемат нови позиции на западната си граница с Полша.

За Америка това се превърна в нещо като стандартна ситуация. Тя отдавна има лош навик: да се включва в конфликт и след това да губи интерес към него. Обаче това, което осъзнахме в края, можеше да бъде постигнато още в самото начало.

Жалко е, че толкова много хора са загинали и това осъзнаване идва през 2023 г., а не преди това." – заключава авторът на The American Conservative .

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
17 коментара
НАТО ИДЕ

НАТО ИДЕ

29.11.2023 | 13:17

И КОГАТО КРЕМЪЛСКИТЕ БАНДИТИ КАПИТУЛИРАТ ЩЕ СМЕНЯТ ЧЕРВЕНОТО БЕСЕПАРСКО РУСОФИЛСКО ЛОГО НА БНТ1 С БЪЛГАРСКИЯ ТРИБАГРЕНИК, А НАЩЕ КОМУНЯГИ ЩЕ ПЕЯТ НАТОВСКИ ПЕСНИ ЗА НАТОВСКИ ВОЙВОДИ.

Отговори
1 0
НАТО

НАТО

29.11.2023 | 13:06

РУСКА ПРОПАГАНДА, КОМУ.Н*АР.С.К.И ГЛУПОСТИ. УКРАЙНА ЩЕ ПОБЕДИ П.У*Т *.Л.*Е.Р..С *К.ОТО ЗЛО. П.У.ТЛ.Е.Р КАПУ***Т.КО.ЛКОТО СЕ МОЖЕ НАЙ К*А*П *У***Т

Отговори
1 0
така свършват шорошляците

така свършват шорошляците

28.11.2023 | 16:03

дано при нас тия не свършат и цялата държава, като при Укрия!

Отговори
3 3
Замирише ли на пропутинска пропаганда

Замирише ли на пропутинска пропаганда

28.11.2023 | 14:50

И бригадата за бързо реагиране на полковник Митрофанова се включва веднага в атака. Разчита се, че който познава вражеските САЩ, не му дреме за писаниците им, а който е на страната на Русия, не я е виждал и хал хабер си няма от нея.

Отговори
3 3
замирисаха ти посраните гащи

замирисаха ти посраните гащи

28.11.2023 | 16:01

дърт Памперс!

Отговори
1 2
до американските дебили в бг

до американските дебили в бг

28.11.2023 | 13:52

умният човек не се влияе от емоции и насадени опорки, а мисли и възприема реалностите, путин и лавров многократно предупреждаваха, че от десетилетия сащ изоставят и предават съюзниците си, ако нямат изгода. При тях всичко е материално използуване и ограбване в световен мащаб, но всичко има начало и край.

Отговори
6 4
А какво да кажат

А какво да кажат

28.11.2023 | 12:37

нашите нaдупени copoшоляци ?! По-добре нaупен ,отколкото гладен ,иначе корена им е на червени червенотиквeничковчета и пак ще са първи да посрещат освободителите.

Отговори
7 4
Мич Бюкянън

Мич Бюкянън

28.11.2023 | 12:07

Да бъдеш враг на Америка може да бъде опасно, но да бъдеш приятел е фатално. Думи на Хенри Кисинджър.

Отговори
16 5
Сашо

Сашо

28.11.2023 | 12:04

Да, и Армения и Молдова са от 7-те чудеса на света и има толкова за разграбване...До сега като бяха под руско ръководство виж колко напред бяха дръпнали, що за тъпотии пишете бе хора?

Отговори
7 6
Ssss

Ssss

28.11.2023 | 11:15

Путин ги предупреди още след Майдана през 2014, че ще стане така. Ама кой ли го слуша! Сега на същата въдица закачиха арменците. Пробват и с молдованците. Принципа е един и същ. Искате ли да живеете като лъскавия ЕС. Елате в НАТО ще ви пазим. Следва разграбване ресурсите на страната-земя, природни богатства, човешки потенциал и накрая захвърлени като употребен п.р.е.з.е.р.в.а.т.и.в!

Отговори
31 8
Тъй я

Тъй я

28.11.2023 | 10:54

Друго си е да стъпи там чичо Иванушка, нали, и всичко ще цъфне...

Отговори
13 6

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?