Следвайте ни

Тестват за антитела срещу COVID-19 децата над 3 години в Израел

viber icon

Израел започна тестване за антитела за деца над 3-годишна възраст. Целта е да се изработи статистика за броя на неваксинираните младежи, които са развили защита срещу коронавируса преди новата учебна година.

Въпреки нарастващите ежедневни инфекции, причинени от силно предавания вариант Делта, израелското правителство настоява, че иска да избегне трудностите и затрудненията в развитието, причинени от затварянето на училища.

Израел вече започна да ваксинира деца на 12 и повече години. Националното серологично проучване е фокусирано върху ученици на възраст между три и 12 години, които все още не отговарят на условията за ваксинация, т.е. близо 1,5 милиона деца. То има за цел да открие колко деца са развили силна защита с антитела срещу коронавирус след нерегистриран или латентен случай, информира образователното министерство.

Тези деца с достатъчно антитела няма да бъдат принудени да бъдат поставени под карантина, когато са изложени на контакт с пациент с коронавирус, което е насочено към ограничаване на смущенията в учебната година.

В изявление в неделя от община Йерусалим, в което се обявява "най-голямата серологична операция на Израел", кметът Моше Леон призова родителите да доведат децата си за безплатния 15-минутен тест, правен чрез убождане на пръст. Проучването се провежда съвместно от министерствата на здравеопазването и образованието и от армията, откъдето потвърдиха пред AФП в неделя, че операцията за тестване на антитела е започнала.

Пилотна програма, проведена миналата седмица, фокусирана предимно върху ултра-православни еврейски общности, установи, че приблизително една пета от децата са развили антитела, съобщи армейското радио в неделя.

Генералният директор на министерството на образованието Игал Словик заяви миналия месец, че затварянето на училищата миналата година причини "емоционални и социални щети" на учениците.

"Заключванията и дистанционното обучение предизвикаха 44 % увеличение на препоръките за диагностика на суициден риск", наред с други въздействия, каза той. Израел беше една от първите страни, които започнаха ваксинация в средата на декември чрез споразумение с Pfizer/BioNTech за получаване на милиони платени дози ваксини в замяна на обмен на данни за тяхната ефективност. /БГНЕС

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

А не

А не

22.08.2021 | 16:41

Затова Евреите са номер едно защото мислят за всичко и се грижат за всички

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?