Следвайте ни

Терористи подпалиха горски пожар в турския район Хатай 

viber icon

Гора в окръг Искендерун, провинция Хатай, бе опожарена от заподозрени членове на ПКК късно следобед днес.

Пожарът е започнал в квартал Денизцилер, на град Искендерун в областта и други жилищни райони в близост. Съществува опасност за намиращите се жилищни и производствени сгради в близост до инцидента. 

На място са изпратени пожарни отряди, за да потушат огъня, засилен от духащите ветрове.

Районът Искендерун в Хатай беше арена на терористична атака на ПКК предишния ден, когато двама терористи бяха убити от турските сили за сигурност, след като взривиха бомба в гъсто населен жилищен район. За щастие нямаше жертви при инцидента. 

Прокюрдската терористична група ПКК е частично активна в региона, особено планината Аманос (Нур), в провинция Хатай, от където преминават в Сирия. Силите на реда в Турция се опитват да възпрепятстват този терористичен коридор, в следствие на което ПКК извършва провокативни терористични операции в района. 

Четири провинции в Източна Турция станаха жертва на едновременни пожари, които унищожиха горите в различни части на страната. 

Турските власти бързо задържаха заподозрени подпалвачи, които подпалиха горски земи в провинция Белен в южната провинция Хатай и не след дълго терористична група "Инициатива - Деца на огъня“, част от ПКК, пое отговорността за  палежите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Батко

Батко

27.10.2020 | 21:41

Кюрдите не са терористи а борци за свобода!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?