49

Терорът в Истанбул: Трима загинаха, петима са ранени! Убийците - членове на комунистическа организация ВИДЕО и СНИМКИ

Въоръжено нападение срещу полицейския участък пред най-голямата съдебна палата "Чаглаян" в Истанбул стана тази сутрин. Министърът на вътрешните работи Али Йерликая заяви, че е установено, че 2-мата терористи, неутрализирани при въоръжената атака срещу КПП при входа на съда, са членове на Комунистическата терористична организация към тъй наречената Революционна народно-освободителна партия-фронт (РНОП-Ф). 

DHA

Ранени са общо 6 души, сред които трима полицаи. На място са изпратени множество полицейски и медицински екипи. Един от пострадалите граждани, който е бил в тежко състояние, е загинал от раните си в болницата малко по-късно. 

DHA

Ежедневникът Сьозджу съобщи, че още един терорист е заловен ранен. Съобщава се също, че медицински екипи са извършили сърдечен масаж на пострадал. Беше заявено, че в района има съмнителен пакет, червен куфар в който привлече вниманието. Стана ясно, че в съмнителния пакет са открити дрехи. 

DHA  

Входовете и изходите на съда бяха затворени. Районът е отцепен от силите на реда. 

Районът на съдебната палата, която е най-голямата в Европа, обичайно е много оживен. Тези граждани, които чуха изстрелите, легнаха на земята в паниката си.

AA

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая съобщи в свое изявление в профила си в социалните мрежи: 

Днес, в 11.46 ч. (10.46 ч. българско време), беше направен опит за терористична атака срещу контролно-пропускателния пункт пред порта C на съда Чаглаян, в Истанбул. Самоличността на нападателите е разкрита. Беше установено, че убитите на място терористи, 1 жена и 1 мъж, са членове на терористичната организация РНОП-Ф."

DHA

Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч също направи изявление по въпроса. „Остро осъждам въоръженото нападение в Истанбул. Бих искал да благодаря на нашите смели полицаи, които предотвратиха коварното нападение и неутрализираха двамата заподозрени. Главната прокуратура на Истанбул започна съдебно разследване във връзка с инцидента. Главният прокурор на Истанбул Шабан Йълмаз и заместник-главните прокурори разследват събитието на местопроизшествието."

DHA

Моментът на въпросния терористичен акт е заснет от охранителната камера на съда. На кадрите се вижда как двама души, едната от които е жена, откриват огън с пистолет. Полицаите при входа на съда участват в престрелка с терористите и неутрализират двамата атентатори.

DHA

През 2015 г. при подобна атака на същата терористична групировка в сградата на съда "Чаглаян" бе убит един прокурор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Спиро

Спиро

06.02.2024 | 16:53

Комунистите винаги са жестоки!

Отговори
0 0
Град Козлодуй

Град Козлодуй

06.02.2024 | 15:49

жестокост

Отговори
2 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?