71

Терминал в Турция отказа да приема руски петрол

На фона на санкциите на САЩ турският терминал, който преди това претоварваше петрол от Руската федерация, се отказа от тази дейност.

Средиземноморският петролен терминал на Турция „Дьортйол“ вече няма да приема внос от Руската федерация след рекордните обеми миналата година, съобщава Ройтерс.

ИХА

Терминалният оператор Global Terminal Services (GTS) обяви на клиентите си в края на февруари, че прекъсва всички възможни връзки с руския петрол - дори при липса на нарушения на санкциите.

Новият подход на компанията е допълнителна мярка за премахване на последствията от дейности извън нейния обсег и контрол, както и заради усилията, насочени към спазване на всички наложени санкции срещу Русия“, обясни GTS.

Миналата година терминалът GTS получи 11,74 милиона барела руски нефт и гориво. Той стана седмият по големина терминал в Турция по обем на внос. В същото време вносът на петрол и горива от Руската федерация през 2023 г. надвишава общия обем, получен от всички източници през 2021 г. приблизително 7 пъти.

Според анализаторите на Kpler износът от терминала също се е повишил рязко през 2023 г., като се е увеличил почти 5 пъти спрямо 2021 г. до около 24,7 милиона барела.

ИХА

По-рано украински медии, публикуваха информация, че терминалът „Дьортйол“ може да е изпратил "маскиран" петрол от Роснефт на купувачи в Европа и вероятно дори на американската армия.

На фона на приложени нови санкции от САЩ, турските компании спряха да плащат за руски петрол.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
loss

loss

12.03.2024 | 13:57

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:--- https://e.vg/mens

Отговори
0 1
Дии

Дии

12.03.2024 | 12:59

Малко по малко клупът ще се стяга. И тези които не могат да се нарадват че произвеждат 3 пъти повече снаряди от всички други, взети заедно, май ще рупат брезова кора и шишарки. Хубаво е да произвеждаш много снаряди или танкове, ама ако ги продаваш. Иначе си е жив разход и загуба.

Отговори
6 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?