Следвайте ни

Текила бар се превърна в Църква на четиристотинте зайци заради К-19

viber icon

Собственик на текила бар се опитва да заобиколи строгите ограничения, въведени за борба с коронавируса в Обединеното кралство, като добави малко от светия дух и се регистрира като църква, съобщава вестник New York Post.

34-годишният Джеймс Аспел публикува снимки на официалното си заявление, за да направи коктейл бара си 400 Rabbits Tequila and Mezcal Cocktail Bar в Нотингам официално място за срещи за религиозно поклонение.

Той също беше показан усмихнат и вдигнал палци, докато изпраща по пощата формуляра за регистриране на Църква на четиристотинте зайци, съобщава БГНЕС.

   За да бъде одобрен, той се нуждае от хора, които да се регистрират и да посочат, че са част от неговата конгрегация.

Мъжът посочва пред Nottinghamshire Live, че желаещите могат да се регистрират като „вярващи в зайците“.

„С места за поклонение, на които е разрешено да бъдат отворени, ние помислихме защо пък да не се захванем с религия“, обяснява той във Facebook за новата идея за събиране на хора, което иначе е забранено съгласно строгите правила за карантина на Обединеното кралство, които ще му позволят само да продава храна „за вкъщи”.

“Не може да е толкова трудно, нали” добавя той, обещавайки „събиране всеки ден до късно“.

Аспел казва пред Nottinghamshire Live, че макар да започва на шега, „става дума за сериозно нещо“ – гневът му от „лицемерието“ на строгите ограничения, които според него несправедливо нараняват баровете.

Той признава, че дори ако молбата му за „храм” бъде одобрена, вероятно няма да му бъде позволено да сервира алкохол. Вместо това Аспел се надява „да се адаптира по различен начин и да се забавлява“.

Съдейки по социалните медии за неговия бар, той има нетърпеливо паство, чакащо да отпие от светената му вода.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?