1553
Следвайте ни

Талибаните не се бавят, обесиха четирима престъпници

viber icon

Бойци от движение „Талибан“ изпълниха присъдите на четирима жители на северозападната афганистанска провинция Герат, които били обвинени в отвличане на хора, съобщи агенция Aamaj News.

От публикуваните кадри се вижда как четиримата мъже са обесени пред очите на множество хора. Представителите на радикалите засега не коментират случилото се, но по-рано един от основателите на движението молла Нуруддин Тураби заяви, че „Талибан“ възнамерява да възобнови традицията на публичните наказания, започвайки с отсичането на крайници заради кражба.

При предишното управление на талибаните в Афганистан (1996-2001 г.) бяха широко разпространени публичните наказания като бой с камъни, отсичане на ръце и крака или обесване.

Решението какво наказание да бъде наложено се вземаше от специални трибунали, в които участваха шериатски съдии. Присъдите се изпълняваха след утвърждаването им от ръководството на „Талибан“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

007

007

26.09.2021 | 10:23

Хан Крум е прилагал подобни правила , така че най—вероятно са ги копирали от него .Колко ли политици,депутати,министри,кметове(Тотев например),съдии,прокурори,полицаи и техни шефове биха останали без ръце , ако бъдат приложени днешно време в нашата мила родина ??? Жалко , че си нямаме съвременен Хан Крум ......

Отговори
1 1
Ха Крума

Ха Крума

26.09.2021 | 16:00

То и макети немаше да те роди такъв тъпанар, ако имаше таквиз закони, драги ми смехурко.

Отговори
0 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

25.09.2021 | 20:58

Хайде сега отивай да крадеш,да убиваш,да изнасилваш и да въртиш джендърски номера.Ред и дисциплина,дисциплина и ред.

Отговори
3 3
страдамусе

страдамусе

26.09.2021 | 16:01

скоро шпек ял ли си ве? ред и дисци ти липсват май а ?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?