Такова нещо не се беше случвало на Капалъ чаршия ВИДЕО/СНИМКИ

Капалъчаршия беше сцената на спиращо дъха представление тази седмица.  Известните австралийски състезател Доминик Ди Томазо и турският спортист Хазал Нехир пробягаха вълнуващ мини маратон, минаващ по улици, а понякога и дори по покривите на историческата Капалъ чаршия.  Акробатичните им движения по покривите спираха дъха на зрителите. 

Двамата спортисти се надпреварваха по начертания от тях маршрут между 64 улици, 22 порти и близо 3600 магазина на Капалъ чаршия, проектирани като лабиринт. Появиха се вълнуващи фото и видео карета. 

Световноизвестните състезатели заявиха, че за тях това е било историческо пътешествие и са прекарали един незабравим ден в и около историческата чаршия. 

Със своите стотици години история, екзотична култура.  Капалъ чаршия е една от първите спирки на всеки, който посещава Истанбул.  Това световно наследство, което векове наред е приемало безброй посетители с безспирната си динамика, стана свидетел на изключителните таланти на двамата гости на Големия лабиринт, както я наричат някои.

Двамата екстремни състезатели скачаха от покривите на чаршията, излетяха през прозорците и успяха да обединят действията и историята.  Докато двама компетентни състезатели на Ред Бул показаха своите умения в недоумение на жителите на базара, се получи забавно изживяване да всички.

Това е един от най-големите и най-старите базари в света с 3600 магазина и приемащ между 250 000 и 400 000 посетители всеки ден. Капалъ чаршия обикновено е трудно място за навигация, но Хазал и Дом действаха по уникален синхрон.

 „Истанбул има невероятен характер“, казва Доминик Ди Томазо.  "Да си на покрива на Капалъ чаршия беше много вдъхновяващо преживяване. Особено ако си мечтал да скачаш от покрив на покрив като нинджа, когато си бил дете. 

Хазал, допълни, че е много щастлива от възможността да реализира този проект в Капалъ чаршия. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?