3906

Тъжна вест! Почина един от създателите на "Бийтълс"

Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, почина на 86 години.

Франк Айфийлд, който превзе Обединеното кралство като буря през 60-те години на миналия век, си е отишъл в съня си в събота, съобщи пред Sun негов приятел. Роденият в Обединеното кралство изпълнител, който е израснал в Австралия, се завръща в Англия през 1959 г. и бързо става известен.

Той имаше четири хита номер едно в класацията за сингли в Обединеното кралство - I Remember You, Lovesick Blues, The Wayward Wind и Confessin’ That I Love You.

Айфийлд получава първата си китара на 13-годишна възраст, научава се сам да свири и започва да пише песни. През първите години от кариерата си той допринася сериозно за създаването и популяризирането на Бийтълс.

През 1965 г. e удостоен с честта да пее пред покойната кралица Елизабет II в Royal Variety Show. През 1986 г. Айфийлд е диагностициран с пневмония и е изпратен по спешност на операция за отстраняване на част от белия дроб.

Гласните му струни са повредени по време на операцията, което поставя музикалната му кариера на пауза с години. През 2005 г. звездата написа своята автобиография. Четири години по-късно той е награден с Медал на Ордена на Австралия за заслуги към изкуството като артист. Айфийлд беше женен с две деца.

 
 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?