44

Тъжна новина: Почина известен композитор ВИДЕО

Американският композитор и текстописец за филмите на Disney Ричард Шърман почина на 95-годишна възраст, съобщиха от компанията, пише fakti.bg.

Главният изпълнителен директор на Disney Боб Игър нарече Шърман „въплъщение на това какво означава да си легенда на Дисни“. Той отбеляза, че Ричард Шърман и брат му Робърт са създали „обичана класика“, която е завладяла сърцата на много публика.

„Винаги ще бъдем благодарни за отпечатъка, който остави на този свят, и изразяваме нашите най-дълбоки съболезнования на семейството му“, добави Игър.

Братята Шърман са най-известни с работата си по музиката към филма "Мери Попинз" от 1964г., за който получават две награди Оскар. Произведенията на семейство Шърман включват и музика към анимационния филм "Мечо Пух и меденото дърво", 1966 г. и "Книга за джунглата", 1967.

Общо Ричард и Робърт Шърман са написали около 200 песни за повече от 50 филма и телевизионни проекта. Ричард Шърман е печелил три пъти награда Грами. 24 музикални албума, записани с негово участие, стават златни и платинени.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?