Следвайте ни

СЗО: Има начин пандемията да свърши скоро

viber icon

Пандемията от коронавирус може да бъде поставена под контрол само за няколко месеца, казаха от Световната здравна организация, но след това агенцията на ООН предупреди, че това не се случва, защото няма справедливо разпределение на ваксините и ресурсите.

Богатите държави ваксинират всички, а в бедните нямат ваксини за никой.

Според СЗО, това води до притеснителните нива на заразяване и смъртност по света. Само преди ден официалната статистика отчете общо 3 милиона починали. А някои от най-големите страни по света, като Индия и Бразилия се борят с голяма вълна на вируса.

"През миналата седмица, броят на новозаразените в този период, се увеличи за осми пореден път. Бяха докладвани 5,2 милиона нови случая. Никога не сме имали толкова много. За пета поредна седмица се увеличиха смъртните случаи. Вече подминаха 3 милиона. Първия милион беше достигнат за 9 месеца. Вторият за 4 месеца. За третият трябваха само 3 месеца”, каза генералният секретар на СЗО Тедрос Гебрейесус.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

пандемии

пандемии

20.04.2021 | 14:21

За да няма подобни пандемии в бъдеще, трябва да се забранят и затворят всички секретни биологични лаборатории по света! САЩ са страната, която най-силно се противопоставя на забраната за разработка на биологични оръжия...

Отговори
0 0
конспиративно

конспиративно

20.04.2021 | 11:11

Когато се ваксинират повечето хора, ще се появи нов щам, за който ще трябват нови ваксини....

Отговори
4 0
Иде лято

Иде лято

20.04.2021 | 10:29

А тогава,какво ще лъжат?

Отговори
5 0
Циониски икономически проект

Циониски икономически проект

20.04.2021 | 10:11

Няма пандемия Има говорене за нея за което се плаща яко от тия който печелят от това говорене Ясно е кой са За последната година с колко им са скочили милиардите

Отговори
8 0
Цвятко

Цвятко

20.04.2021 | 08:22

Пандемията ще спре, когато спрете непрекъснатото говорене за нея!

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?