Следвайте ни

Сюлейман Сойлу и говорителя на Ердоган са заразени с COVID-19

viber icon

Днес цялото внимание в Турция е насочено към земетресението в Измир, където спасителните работи продължават с надежда да бъдат открити нови оцелели.  


Здравният министър Фахретин Коджа днес в 18.30 ч. обяви, че броят на загиналите достигна 35 души, 243 са хоспитализираните, от които 8 са в реанимация, 3 от тях са в критично състояние.

 

Редица политичи посетиха мястото на трагедията и въпрос на любопитство беше, защо министърът на вътрешните работи Сюлейман Сьойлю не е бил вижданч след земетресението в Измир, след като той беше първия миристър посетил предишното голямо земетресение в Елазъ. Тогава той беше водеща фигура в ръководството и контрола на спасителните операции. 
Вчера и днес Сьойлю не беше забелязан в Измир, докато много министри бързо пристигнаха на мястото на природното бедствие. 

 

Тези дни се наблюдава изключително увеличение на случаите на коронавирус в Анкара. Поради тази причина много хора в социалните мрежи зададоха въпроса "Къде е Сюлейман Сьойлю?" 


Днес следобед Сюлейман Сьойлю потвърди, че е заразен с коронавирус в изявление, което направи в профила си в Туитър.
Сойлу съобщи, "В понеделник, не се е почувствах добре и пак ми беше направен тест, както и на съпругата и дъщеря ми. Всички сме с положителен Covid-19 тестове. До вчера бях в къщи под карантина, но по съвет на докторите от днес продължавам лечението си в болницата." 


Той допълни," Пожелавам бързо оздравяване на всички болни, както и на пострадалите от земетресението в Измир, както и Бог да прости загиналите в бедствието."


Друга жертва на коронавирус в Анкара е говорителят на президента Ибрахим Калън. Калин също е бил под карантина поради положителния тест за корона.

Ибрахим Калън, в изявление, което направи в профила си тази вечер в Туитър, заяви, "Стигнах до последния етап от лечението с коронавирус, което имах с леки симптоми. В момента съм много добре, благодарение на Господ. 
Благодаря на всички, които се обадиха, попитаха, изпратиха съобщения, молеха се за мен." 


Тази вечер се очаква и президентът Ердоган да посети Измир. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?