4232

Свирепо бедствие в американски щат! Торнадо преобърна тир, хората са в шок

Повредени къщи, преобърнати са кемпери и са съборени стълбове на електропроводи и дървета

 

Торнадо преобърна тир в северната част на окръг Дентън в щата Тексас. Това спря движението по междущатската магистрала 35, съобщиха местните власти.

Стихията причини щети, докато силни бури преминаха снощи през части от щата, както и през съседния Оклахома, предаде АП.

Метеоролозите издадоха предупреждения за опасност от торнадо и силни гръмотевични бури за отделни райони в двата щата, а вчера в южната част на Тексас бяха надминати топлинните рекорди със започването на дългия празничен уикенд.

Торнадото се е движело на изток със скорост 64 км/ч и Националната метеорологична служба на САЩ е издала предупреждение за опасност за северната част на окръг Дентън.

При силните бури са повредени къщи, преобърнати са кемпери и са съборени стълбове на електропроводи и дървета в целия район, включително в градовете Сангър, Пайлът Пойнт, езерото Рей Робъртс и щатския парк "Ил дю Буа", съобщиха властите на окръг Дентън. Няма още данни за броя на ранените.

Пожарната служба в град Дентън, на около 37 мили (59,5 км) северно от град Форт Уърт в щата Тексас съобщи в социалната платформа "Екс", че екипи на спешна помощ са били извикани от местно яхтено пристанище "за множество жертви, някои от които са в капан".

Полицията на Клеърмор в съседния щат Оклахома обяви в социалните мрежи, че градът, разположен на около 28 мили (45 км) източно от втория по големина в щата град Тълса, е "затворен" заради щетите от бурята, включително съборени стълбове на електропроводи и дървета и недостъпни пътища, цитира bTV.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?