Следвайте ни

Световна криза за презервативи: Затвориха най-големия производител

viber icon

Най-големият производител на презервативи е принуден да спре производството им заради наложената блокада заради коронавирус.

Това е малайзийската компания Karex Berhad, която прави един на всеки пет презерватива в световен мащаб. През последните 10 дни обаче не е произвела нито един презерватив от трите си фабрики в Малайзия поради блокада, наложена от местното правителство, за да спре разпространението на вируса, предаде Ройтерс.

Това вече представлява недостиг от 100 милиона презерватива, които обикновено се продават на международно ниво от марки като Durex, доставяни на държавни здравни системи, включително на британската NHS или разпространявани чрез програми за помощи като Фонда на ООН за населението.

„Ще видим глобален недостиг на презервативи навсякъде, което ще бъде страшно", каза пред Ройтерс изпълнителният директор на Karex - Го Миа Киат и допълни: "Притеснявам се, че за много хуманитарни програми в Африка недостигът няма да бъде само две седмици или месец. Този недостиг може да продължи с месеци".

Малайзия е най-засегнатата страна от Югоизточна Азия с 2 161 коронавирусни инфекции и 26 смъртни случая. Предвижда се наложената блокада да остане в сила най-малко до 14 април.

Другите големи държави, които произвеждат презервативи, са Китай, където възникна епидемията от коронавирус и доведе до затваряне на редица фабрики, както и Индия и Тайланд, в които тепърва набира скорост заразата от коронавирус.

Производителите на други ключови стоки като медицински ръкавици също се сблъскват с подобни проблеми при техните операции в Малайзия.

Вероятно има голяма доза истина в шеговитите колажи, породени от разпространението на COVID-19, че след края на пандемията се очаква бум на раждаемостта. А и да няма кондоми, капути винаги ще има, коментираха шеговито новината експерти в секса. 

 

 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?