Следвайте ни

Светът в очакване: Пентагонът призна за НЛО

viber icon

От много години правителството на САЩ  неглижира сигналите за мистериозни летящи обекти, наблюдавани при движение през ограниченото военно въздушно пространство. Сега дойде моментът властите да признаят за реалното съществуване на НЛО, които Пентагонът нарича неидентифицирани въздушни явления.

Макар и предпазливо американската армия наскоро потвърди автентичността на няколко видеоклипа и изображения, които съдържат неидентифицирани летящи обекти. И това веднага събуди съмнения за броя на подобни инциденти, за които Пентагонът е в течение.

Следващият месец Службата на директора на Националното разузнаване и други агенции трябва да доставят некласифицирани доклади за НЛО на Конгреса. Наблюдателите на Министерството на отбраната също иска да проучи как Пентагонът е обработвал доклади за НЛО.

Източник, познаващ темата, каза по-рано този месец пред CNN, че в близко бъдеще ще бъдат разкрити повече данни за това как са били обработвани тези срещи през последните години.

Какво е НЛО? Накратко НЛО е летящ обект, който изглежда или се движи различно от всеки самолет, използван от САЩ или друга държава. По своята същност НЛО са забулени в мистерия и все още има много повече въпроси, отколкото отговори за тези необясними инциденти.

През последните години има многобройни наблюдения на НЛО, но военните едва наскоро провериха шепа от съобщените срещи. Миналият месец Пентагонът потвърди автентичността на снимките и видеоклиповете, направени от персонала на флота през 2019 г., които изглежда показват, че обекти във формата на триъгълник мигат и се движат през облаците.

Друг набор от снимки от военноморските служители показаха три обекта, очевидно летящи в небето, оформени като сфера, жълъд и метален балон.

През април 2020 г. Пентагонът пусна три кратки видеоклипа от инфрачервени камери, които показваха, че летящи обекти се движат изключително бързо. Два от видеоклиповете съдържат записи на гласовете на наблюдателите, които реагират страхопочитателно колко бързо се движат обектите. Един глас предполага, че това може да е дрон.

По-рано военноморският флот призна достоверността на видеоклиповете, направени през септември 2019 г., но официално ги пусна месеци по-късно, "за да се изяснят всякакви заблуди на обществеността относно това дали кадрите, които се разпространяват, са реални или не, или има още към видеоклиповете", каза тогава говорителят на Пентагона Сю Гоф.

"След задълбочен преглед департаментът установи, че разрешеното пускане на тези некласифицирани видеоклипове не разкрива никакви чувствителни способности или системи", казва Гоф в изявление, "и не засяга никакви последващи разследвания на нахлуване във военно въздушно пространство от неидентифицирани въздушни явления."

През 2017 г. един от пилотите, който видя един от неидентифицираните обекти през 2004 г., каза пред CNN, че те се движат по начини, които той не може да обясни. "Когато се приближих до него ... той бързо се ускори на юг и изчезна за по-малко от две секунди", каза пенсионираният пилот от американския флот Дейвид Фравор. "Това беше изключително рязко, като топка за пинг-понг, отскачаща от стена. Все едно се удари и отиде в другата посока."

Признанието на правителството на САЩ, че НЛО са реални, несъмнено поражда въпроса: Сами ли сме?

Луис Елизондо, бившият ръководител на класифицирана програма за изследване на потенциални НЛО, заяви пред CNN през 2017 г., че лично вярва, че "има много убедителни доказателства, че може да не сме сами".

"Тези самолети - ние ще ги наречем самолети - показват характеристики, които понастоящем не са нито в инвентара на САЩ, нито в който и да е чужд инвентар, който ни е известен", каза Елизондо за обектите, които са изследвали. Той споделя, че е подал оставка от Министерството на отбраната през 2017 г. в знак на протест заради тайната около програмата и вътрешната опозиция срещу финансирането ѝ, пише "Днес.бг".

Но в действителност интересът към работата на Пентагона с докладвани неидентифицирани летящи обекти има повече общо с това да се гарантира, че евентуалните последици за националната сигурност се приемат сериозно - независимо дали са от този свят или не.

"Няма значение дали това са метеорологични балони, малки зелени човечета или нещо друго - не можем да поискаме от нашите пилоти да изложат живота си излишно на риск", заяви Рейчъл Коен, говорител на сенатора от Демократична Вирджиния Марк Уорнър, пред CNN през 2019 г., след като сенаторите получиха класифициран брифинг от служители на флота за неидентифицирани самолети.

Докато експертите по темата аплодираха неотдавнашните действия на американското правителство за споделяне на повече информация за срещи с НЛО, съобщени през последните няколко десетилетия, мнозина остават скептични, че предстоящият доклад от кабинета на директора на националното разузнаване и други агенции ще предостави цялостен поглед по въпроса.

Това е така, защото Пентагонът дълго се съпротивлява да признае, че част от наблюдаваното е просто необяснимо, въпреки убедителните доказателства, че тези обекти показват характеристики, които обикновено не са свързани с конвенционалните самолети, според Елизондо.

Коментари (1)

11g

11g

23.05.2021 | 13:56

Pennta sin izv1nzemi da li ima dr1n ami nali 4ovek ne 4ivek robot samo4 se krie za infar insy na pentag da im sk1 jici kabeli..,0?;)//

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?