Следвайте ни

Свързани ли са тайнствените монолити в Румъния и Калифорния

viber icon

Mанията около мистериозния метален стълб, който първо се появи в Юта, продължава да се засилва.

Първата скулптура изчезна така, както се и появи - мистериозно, девет дни след като бе открита. По-късно обаче се появиха снимки на това как четирима мъже, които не били наети от местните власти, я демонтират. Но историята й не свърши тук.

В деня, в който монолита от Юта изчезва, медиите в Румъния съобщават, че подобна скулптура се е появила на хълм близо до Петродава, пише вестник Ziar Piatra Neamt. Тя също изчезва малко по-късно. Но има ли връзка между двете скулптури?

Според местните власти - не. Монолитът в Румъния е значително по-нисък от този в Юта, покрит е с взаимосвързани кръгове, а и според властите се е появил няколко дни преди предшественикът му да изчезне.

Четири дни по-късно и той изчезва. Но историята продължава - няколко души, излезли на поход в Калифорния, откриват трети мистериозен метален стълб. Той се намира на върха на планината Пайн, която се намира между залива и Лос Анджелис.

Прилича много повече на първата скулптура от Юта, но начинът му на поставяне наподобява този на колегата му от Румъния - структурата не е здраво забита в земята, както тази в пустинята, а е просто "поставена върху нея и може да бъде съборена много лесно", пише онлайн медията The Astacadero News.

Все още няма информация дали някой се е опитал да го събори, но от медията съобщават, че монолитът тежи около 90 кг.

Скулптурата е направена от материал, подобен на неръждаема стомана. За първи път е видян в сряда сутринта в планинската верига Санта Лусия от група местни туристи. Рей Джонсън, който редовно се катери до върха, казва, че статуята не е била там във вторник.

Никой не знае как статуята се е озовала там, особено на върха на 1300-метров хълм. Властите обсъждат какво да правят с нея, тъй като тя не е поставена здраво в земята и може да представлява опасност за хората, които се изкачват по пътеките под нея.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?