Следвайте ни

Суперсензация! US учен случайно откри задгробния живот

viber icon

Всяко живо същество среща смъртта, така че е разбираемо желанието на хората да узнаят какво всъщност ни очаква след смъртта, пише blitz.bg. Християнството и другите религии говорят за вечен живот в рая или ада, а будизмът предлага теорията за прераждането. Експертите са решили да разгледат смъртта от научна гледна точка, съобщават световните издания.

Според предположението, след смъртта човек може да се премести в друго пространство-време. Темата за времевите дупки е много популярна при писателите от научна фантастика, но какво ще стане, ако това далеч не е измислица? Може би човек има нов живот в друго времево пространство или починалият се е пренесъл във време, когато смъртта може да бъде избегната.

Робърт Ланц от Astellas Global Regenerative Medicine (Институт по регенеративна медицина) смята, че смъртта не е краят на съществуването, а просто квантово презареждане. Човешкото съзнание се премества в друга точка в алтернативното пространство-време. Нашето съзнание създава представа, която приемаме за Вселената.

Теорията също така твърди, че времето и пространството не са измерими. Това са само понятия, създадени от човека за съхраняване на информация.

Според версията на Ланц, съзнанието е енергията, която напуска тялото след смъртта. Този процес се нарича биоцентризъм, като още Алберт Айнщайн говори за него. Гениалният учен е заявил, че енергията не може да бъде създавана или унищожавана, а просто се трансформира в друга форма.

Ланц е стигнал до извода, че прераждането не е измислица. Съзнанието на всеки човек присъства във Вселената. Съзнанието поражда времето: човек лесно може да приеме миналото или бъдещето за настоящето, да създаде нов ориентир. Смъртта е рестартиране, което отваря нови възможности.

Засега научният свят не може да обясни самата същност на съзнанието: какво представлява и къде се намира. На експертите им предстои да отговорят на още много въпроси.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?