Следвайте ни

Супер компютър изчисли: Краят на света настъпва след 20 години

viber icon

Проучване с помощта на мощен компютър, проведено от Масачузетския технологичен институт, установи кога човечеството ще загине. Оказва се, че краят на човешката цивилизация трябва да се случи между 2040 и 2050 година.

Проектът WorldOne, в рамките на който са били проведени проучванията, е стартиран през 70-те години, но тогава компютрите на учените не разполагали с достатъчно компютърни изчислителни ресурси.

Резултатите от онова време не са имали научна стойност, заради което проектът е временно замразен. Днес поради прогреса, силата на компютрите се е увеличила значително.

Според изкуствения интелект, планетата няма да може да издържи на непрекъснато нарастващото население на хората, безпощадното извличане на ресурси и развитието на промишлеността, която замърсява околната среда. Проблемите ще започнат през 2020 г., а до 2030 г. световното население ще намалява. Упадъкът ще засегне дори най-силните икономически страни.

През 2040 г. оцелелите хора ще влязат в ерата на „Агония на човечеството“. Те ще трябва да оцелеят в суров свят. Окончателното измиране на последните представители на човешката раса е само въпрос на време.

Интересно е, че прогнозите са съвпаднали със заключенията на експертите. Така през 2010 г. ученият Петр Валентинович Турчин е прогнозирал, че 2020 г. ще бъде адска. А през юли тази година изследователският институт Алън Тюринг и университетът Тарапака в Чили представиха резултатите от своите изследвания, в които крахът на човечеството е планиран за 2040-2060 година.

Коментари (5)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

25.08.2020 | 20:46

Какви компютри какви пет лева.Той Христос когато го попитали неговите ученици кога ще е края на света,казал че това дори и той не знае,а това знае само баща му, а тук някакъв си компютър,на който човек му вкарва данни ще каже кога е края.Дрън дрън.

Отговори
5 0
дии

дии

25.08.2020 | 18:55

Абе щом Петр Валентинович Турчин го е казал значи е така. Даже Павел ГЛОБА, Тамара ГЛОБА и още някаква ГЛОБА ще го потвърдят, ама й забравих името, коя ГЛОБА беше. Те тия ГЛОБИ много познават. Тя и баба Вангя и тя познава, и всеки път повтаря да се държим за Русийката. То тоя Петр Валентинович и той много познава. Щото и той има достъп до информацията на КГБ, както едно време баба Вангя слушаше другарите от ДС, ама повече от всичко слушаше руските другари. Трябва да се държим здраво за Русийката щото губят влияние и ни изпускат.

Отговори
5 2
armageddon

armageddon

25.08.2020 | 18:50

Най-после.

Отговори
3 0
Уууу бе

Уууу бе

25.08.2020 | 17:59

Яко ще се мре каза човека.

Отговори
6 0
Ковидчо:

Ковидчо:

25.08.2020 | 17:58

Глупости! Отговорът на въпоса за "Живота, Вселената, и Всичко останало" (известен и като "Абсолютният отговор") е точно... 42. И не е даден от този компютър, а от друг - "Дълбоката мисъл", на който са му били необходими само 7 500 000 години, за да стигне до него. Не го знаехте, нали... ами прочетете "Пътеводител на Галактическия стопаджия".

Отговори
7 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?