Следвайте ни

Subaru и Toyota спират своите фабрики

viber icon

Производителите на автомобили Subaru и Toyota ще направят корекции в работния график на своите фабрики в Япония. В случая, касаещ марката Subaru, производството ще бъде временно спряно във всички японски заводи за 4 работни дни, считано от вторник, 7 септември. Що се отнася до Toyota, тя ще трябва да затвори вратите на 15 домашни завода през септември: в резултат на такава мярка марката ще произведе 140 хиляди автомобила по-малко от планираното, пише fakti.bg.

От 7 септември до 10 септември включително, Subaru ще спре конвейера на фабриката си в префектура Гунма, която сглобява различни превозни средства, и фабрика в Оизуми, където се произвеждат двигатели и трансмисии. Все още няма информация дали това решение ще засегне предприятия в други страни.

По-рано тази година Toyota успя да запази обичайните си темпове на производство въпреки недостига на електроника, който засегна автомобилната индустрия. Всичко благодарение на големите обеми резервни части, които марката започна да складира след аварията в атомната електроцентрала във Фукушима преди 10 години.

 

Сега обаче марката Toyota обяви недостиг на компоненти и 40% намаление на глобалната си производствена цел. В допълнение към дефицита, роля изигра и увеличаването на броя на случаите на коронавирус в Югоизточна Азия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?