4232

Стряскащо земетресение от 4,7 край бреговете на Анталия

Земетресение с магнитуд 4,7 по Рихтер стана край бреговете на района Демре в окръг Анталия в Средиземно море.

Според информацията на уебсайта на Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД) земетресението е регистрирано в 16.55 часа (15.55 ч. българско време), като епицентърът му е край бреговете на Средиземно море.

Установено е, че земетресението, чийто епицентър е бил на 19,08 километра от квартал Демре в Анталия, е станало на дълбочина 35,12 километра. 

Трусът е усетен осезателно в съседните окръзи, както и в Северен Кипър, и гръцките острови Меис (Кастелоризо) и Родос.

В изявлението, направено от АФАД се споменава: „Към момента няма отрицателна ситуация след земетресението. Нямаме данни за ранени и сериозни материални щети в района на окръг Анталия. Проверките на терена продължават."

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая също направи изявление в профила си в социалните мрежи след земетресението.

Той заявяви, че екипи на АФАД и съответните институции незабавно са започнали теренни проучвания. „Следим внимателно развитието. Бог да пази нашата страна и нация от бедствия."

Областният управител на Демре Онур Шатироглу заяви: „ Центърът за обаждания 112 досега не е получил никакво известие за проблеми след земетресението. Ние също усетихме земетресението, но то нямаше опустошителен ефект.

Някои граждани напуснаха домовете си, уплашени от труса и останаха на открито в очакване на вторични трусове. Пожелавам на нашите граждани спокойствие." 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?