71

Стряскаща прогноза! US анализатор: Sorry, но Русия печели войната

Авторът Джеймс Рикардс е редактор на Strategic Intelligence, Porject Prophesy, Crash Speculator и Gold Speculator. Американски адвокат, икономист и инвестиционен банкер с 40 години опит на капиталовите пазари и Уолстрийт. Основен преговарящ на спасителния "Long-Term Capital Managment L.P.) на Федералния резерв през 1998.

Вижте стряскащия анализ на Джеймс Рикардс:

Ето основният казионен наратив: състоянието на войната в Украйна се разбира най-добре като съревнование между наратива/разказа и реалността. Разказът се състои от това, което чувате от основните медии, Белия дом, Пентагона и официални източници в Обединеното кралство, Франция, Германия и централите на ЕС и НАТО в Брюксел.

Реалността се състои от това, което всъщност се случва въз основа на най-добрите налични източници.

Според Белия дом, ЕС и НАТО нещата за Украйна вървят сравнително добре. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са настъпили в Източна Украйна по линия, която е успоредна на руските укрепени линии между Донецк и Луганск.

Украйна също окупира отново регионалната столица Херсон, която лежи стратегически на река Днепър и е основният достъп на Киев до Черно море и международната търговия.

Въз основа на този напредък разказът казва, че Русия отстъпва, руските войски са деморализирани, Путин е застрашен да бъде сменен и пълната победа за Украйна е само въпрос на време.

След това разказът се използва като основа за увеличена финансова помощ от Съединените щати (над 60 милиарда долара и расте) и увеличени доставки на оръжия от членовете на НАТО. Президентът Зеленски рекламира тези постижения в обичайната си зелена тениска на видео презентации пред ООН, Г-20 и друга международна публика.

Ето каква е реалността...

Действителната ситуация на бойното поле е почти напълно в противоречие с разказа. Украйна наистина напредна на изток, но това беше срещу слабо защитени руски позиции на или близо до открит терен.

Руснаците организираха организирано отстъпление към укрепените линии и оставиха украинците да имат открита земя. Русия се оттегли от Херсон, защото го смяташе за нестратегическа позиция.

Те се оттеглиха на източния бряг на река Днепър, като същевременно позволиха на украинските войски да превземат отново центъра на Херсон. Русия избегна битка за град с малка стратегическа стойност, като същевременно запази хватката на речния трафик от източния бряг. Русия смяташе Херсон за нестратегическа изпъкналост.

Руснаците се оттеглиха на източния бряг на река Днепър, като същевременно позволиха на украинските войски да заемат отново центъра на Херсон. Русия избегна битка за град с малка стратегическа стойност, като същевременно запази хватката на речния трафик от източния бряг.

Руснаците по същество извършиха организирано отстъпление към укрепените линии и оставиха на украинците откритата земя, която ще се превърне в бойно поле за руската артилерия.

Дори с това изтегляне, почти целият промишлен, технологичен и природен ресурсен капацитет на бивша Украйна е в Донбас, който сега е под руски контрол.

Междувременно Русия се готви да предприеме мащабна контраофанзива. Русия приключи своята мобилизация от 300 000 души. Над 180 000 от тези войници сега са разположени зад руските линии в бойни формирования. Останалите 120 000 войници ще пристигнат скоро. Това довежда общата руска сила до около 30 дивизии.

Те се допълват с ирански дронове, основен умножител на силата. Основните цели на това контранастъпление са Харков на североизток, Одеса на югозапад и Запорожие в централната част на страната на река Днепър.

Изпълнението на тези мисии ще даде на Русия контрол над цялото крайбрежие от Азовско до Черно море. Освен това ще даде на Русия контрол над река Днепър и най-голямата атомна електроцентрала в Европа.

Русия ще включи цялата тази територия в Руската федерация и вероятно ще се придвижи по-нататък в Молдова, за да се обедини отново с проруския коридор, наречен Приднестровие със столица в Тираспол. В този момент руските стратегически цели ще бъдат изпълнени. Украйна ще бъде оставена като малка държава между Киев и Лвов.

Украинските власти се подготвят за брутална зима, която предстои, като евакуират цивилни от градове, които вероятно ще бъдат сцена на нови битки с руските войски. Тези украински очаквания изглеждат в противоречие с основния разказ за победилите украинци в офанзивата срещу деморализираните руски войски.

Междувременно силата на ВСУ е значително намалена поради високия процент на жертви. Същевременно усъвършенстваните оръжия, доставени на ВСУ, няма да бъдат от голяма полза, тъй като ВСУ не са обучени да ги използват и има логистични пречки за преместването им на фронтовите линии.

Много от така наречените украински войски всъщност са полски сили в украински униформи. Отново руските сили са добре отпочинали и добре снабдени и са допълнени с ирански дронове, основен умножител на силите.

Икономическото въздействие на тези развития е огромно. Байдън се зарече, че санкциите няма да бъдат премахнати, докато Русия не напусне Украйна. Но Русия не си тръгва. Това означава, че санкциите ще продължат за неопределено време.

Санкциите имаха малко икономическо въздействие върху Русия. Но ефектът върху Европа и САЩ е опустошителен, включително недостиг на енергия, инфлация и прекъсване на веригата за доставки. Тези ефекти ще продължат и ще накарат ЕС и САЩ да изпаднат в тежка рецесия през първата половина на 2023 г.

Тези ефекти ще продължат и ще накарат ЕС и САЩ да изпаднат в тежка рецесия през първата половина на 2023 г.

Доларът ще остане силен по причини, независими от войната в Украйна, свързани с нарастващата глобална ликвидна криза. Акциите ще паднат значително поради условията на рецесия.

Облигациите ще се представят добре, тъй като лихвените проценти намаляват успоредно с икономическия спад. Златото ще остане силно, тъй като все повече държави търсят начини да избегнат икономическите санкции на САЩ и докато централните банки се диверсифицират от долара към златото, завършва анализът си Джеймс Рикардс.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
23 коментара
Българин

Българин

07.12.2022 | 17:56

Чува се виене на американски помяри.

Отговори
5 5
Сори, шорошояди, ама вие сте само статисти

Сори, шорошояди, ама вие сте само статисти

07.12.2022 | 15:09

в американския филм!

Отговори
1 3
канализатор

канализатор

07.12.2022 | 14:54

Гледай си икономическите анализи,помагай с ценни съвети на еврейското творение *федерален резерв* и си пий питието,хАмирикански спициалист.

Отговори
3 4
Ирански дронове, полски сили в украински униформи

Ирански дронове, полски сили в украински униформи

07.12.2022 | 11:51

И добре отпочинали руснаци. US анализатор е пропуснал наетите от Вагнер в Централно-африканската република войници, покрай бизнеса им с износа на диаманти за Белгия. Като добавим и доброто заплащане на професионалните войници, хубавите суми за семействата на загиналите и харесваните от всички високотехнологични протези, които те превръщат в същински киборг, по думите на телевизионния водещ, картината става още по-пълна.

Отговори
5 2
ВСЕКИ

ВСЕКИ

07.12.2022 | 11:07

ща годе военен експерт а и икономист знае че Посрайна заедно с натовските чували на терен са на пълен капут.А междувренно колкото повече се проточва войната толкова повече милиарди петродолора влизат в русктата икономика и цената я плаща запада.Тоест Русия смазва от бой нацистите и натовските подлоги, а те плащат за това на Русия но по свръхвисока цена.Няма такива идиоти.

Отговори
8 13
само с каПутин ТВ не става

само с каПутин ТВ не става

07.12.2022 | 11:23

Да, русия смаза от бой украинците и за това се "прегрупира" първо от Киев, после от Харков, а наскоро и от Херсон. Най-голямата интрига е дали следващият "знак на добра воля" ще е в Луганск или в Запорожие.

Отговори
10 5
Милиардите руски петродолари

Милиардите руски петродолари

07.12.2022 | 11:55

Интересно, преди войната Русия не печелеше ли много повече милиарди петродолари, при това без санкции, пределни цени, забрани за внос и застраховки на танкерите?

Отговори
6 2
няма

няма

07.12.2022 | 12:48

добра воля, там нещата са до последният украинец и сега до последните резевсити от натовски капути който ги смилат на терен от далеч с артилерия.След това всички изброени от теб градове ще си ги приберат руснаците без бой.Няма кой да ги защитава -бандеронацистите са в чували.А Русия си разпарчетоства и цялата територия на Посрайна с масирани ракетни удари-ток няма вода няма храна няма няма и чували вече.

Отговори
5 5
ами

ами

07.12.2022 | 12:51

прочети Агенция Блумбърт/американска е /-доходите на Русия само от петрол и нефтопродукти след "санкциите" са 3 пъти над тези от миналата година когато нямаше война и санкции или дотук само от нефт 400 милиарда за 9 месеца на годината.Пише го Аг. Блумбърг не аз. За другите цени на доставки не говорим дори.

Отговори
5 5
няма ами

няма ами

07.12.2022 | 14:13

Когато матушката ви се срине, кремълските тролове и обикновените полезни и*диоти русороби ще изпаднете в екзистенциален колапс. Потърсете помощ, докато е време.

Отговори
5 3
зеленски

зеленски

07.12.2022 | 10:46

руското злато е по-убедително от фактите

Отговори
15 1
В US е демокрация. Затова не е проблем да намериш някой и да му платиш

В US е демокрация. Затова не е проблем да намериш някой и да му платиш

07.12.2022 | 10:24

Ще ти напише каквото му поръчаш. Едно време така двама там написали “Големият заговор срещу Русия”, която оправда сталинските екзекуции през ‘37-а. А въпросът не е дали много по-силната Русия може да спечели СВО (войната). А какво би спечелила от нея и дали си струва. Едва ли и Путин е наясно с това.

Отговори
13 5
Радост

Радост

07.12.2022 | 09:58

Къвъ радостна прогноза Песен за сърцето Сега шъ гаврътна една ракийка грята по този случай За отскок и блясък във очите

Отговори
8 5
Батко

Батко

07.12.2022 | 09:05

Смях. "полски сили в украински униформи" - ей тука спрях да им чета инфантилните глупутки

Отговори
19 11
Братко

Братко

07.12.2022 | 11:33

да не би да вярваш , че американските Хаймарси ги обслужват украинци. Шофьори да -ама стрелбата е друго нещо

Отговори
6 5
Има ли още

Има ли още

07.12.2022 | 08:50

пропаднали хора, които да не са разбрали какво представлява Рашастан.

Отговори
21 10

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?