Следвайте ни

Строят град на бъдещето да 400 милиарда долара в Америка

viber icon

Чистотата на Токио, разнообразието на Ню Йорк и социалните услуги на Стокхолм. Така милиардерът Марк Лор очерта визията си за „нов град в Америка“ с население от 5 милиона души и назначи световноизвестен архитект да го проектира, съобщава си Ен Ен..

Сега той просто трябва някъде да го изгради - и да намери 400 милиарда долара за финансиране.

Бившият изпълнителен директор на Walmart представи планове за Телоса, устойчив метрополис, който се надява да създаде от нулата в американската пустиня. Амбициозното предложение от 150 000 акра обещава екологична архитектура, устойчиво производство на енергия и предполагаема устойчива на суша водна система..

Така нареченият „15-минутен градски дизайн“ ще позволи на жителите да имат достъп до своите работни места, училища и удобства в рамките на четвърт час пътуване от домовете си.

Въпреки че планиращите все още търсят местоположения, възможните цели включват Невада, Юта, Айдахо, Аризона, Тексас и района на Апалачите, според официалния уебсайт на проекта.

Дори преди коронавируса да се стовари, реконструкцията в Ню Делхи на Нарендра за 1,8 милиарда долара доведе до разделение в мненията, коментира Си Ен Ен.

Съобщението беше придружено от поредица от цифрови изображения от Bjarke Ingels Group (BIG), архитектурната фирма, наета да реализира утопичната мечта на Лор. Изображенията показват жилищни сгради, покрити със зеленина и жители, които се радват на изобилие от открито пространство. Поради забранените в града превозни средства, работещи с изкопаеми горива, са представени автономни превозни средства, пътуващи по осветени от слънцето улици, заедно с тротинетки и пешеходци.

Друго изображение показва небостъргач, наречен Equitism Tower, който е описан като „фар за града“. Сградата разполага със съоръжение за съхраняване на вода, аеропонични ферми и фотоволтаичен покрив, произвеждащ енергия, които й позволяват да „споделя и разпределя всичко, което произвежда“

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?