71

Строят 19 000 домове за пострадалите от земетресението в Диарбекир

Ердоган призова за нова конституция наТурция

 

Турският президент призова за създаването на нова конституция на страната, която да отговаря на надеждите и мечтите на обществото.

„Нека направим нова, гражданска конституция, която обхваща мечтите на всички хора в тази страна. Това е призив към всичките 85 милиона граждани в Турция“, заяви Реджеп Тайип Ердоган вчера, на церемония по първата копка на сгради за оцелелите от земетресението и предаването на над 1400 къщи и 17 магазина в югоизточната провинция Диарбекир.

АА

В речта си президентът припомни за хилядите убийства от терористичната група ПКК, като спомена, че интересът на групата не е кюрдският народ.

АА

Ердоган също се срещна с жертвите на земетресението в Диарбекир по време на вечеря-ифтар.

Ердоган отбеляза, че заедно с всички институции, общини, неправителствени организации и хуманитарни организации, се стремят да отговорят на нуждите и да излекуват раните на Диарбекир. „Ние направихме първата копка за нови жилищни сгради след земетресението вчера в Малатия, а днес в Диарбекир. Ще построим общо 16 500 апартамента и 2 360 селски къщи в Диарбекир. 

АА

Скоро ще живеете в новите си домове в Диарбекир. Ние ще премахнем всички следи от бедствието. Скоро градът ще се върне към нормалния си живот."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

15.04.2023 | 16:12

Браво да бъдеме Хора

Отговори
2 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?