Следвайте ни

Строга карантина в Белгия, затварят магазини и училища

viber icon

Белгия въвежда отново строга карантина - затварят се магазините в страната, с изключение на магазините за хранителни стоки, училищните ваканции се удължават до средата на ноември, границите все още са отворени. Това съобщи министър-председателят на кралството Александър Де Кроо след редовно заседание на Координационната комисия за борба с пандемията, предава TACC.

"След продължителни консултации с научната общност, Комисията реши да затегне карантината. Всички магазини, които не са наистина необходими, ще бъдат затворени, с изключение на тези с услуги за доставка, фризьорите трябва да спрат да работят, училищните ваканции се удължават до 16 ноември, работата от разстояние е задължителна, когато е възможно, - каза той. - На закрито е позволено да приемат не повече от един гост на семейство, а на открито - не повече от четирима души, на погребението е разрешено да присъстват не повече от 15 души.

 

С това решение Белгия въведе почти същата строга карантина, както през март и април тази година.

Белгийското министерство на здравеопазването съобщи, че Белгия мобилизира всички лица с медицинско образование и изпраща пациенти с коронавирус за лечение в съседни страни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Стойо

Стойо

31.10.2020 | 09:03

Нас кой ни управлява?ония били меки китки. Да не ти я навират в г.за? Пазят народа си. Ти като се разболееш,да не мислиш,че имаш шанс да се лекуваш? Много п.рост народ

Отговори
2 0
Много умни

Много умни

31.10.2020 | 08:26

Много умни политици дето три години не могат правителство да си съставят и със служебно три години Белгия се управлява Много умни бре И разни меки китки в правителството Много умни бе

Отговори
1 2
Иво

Иво

31.10.2020 | 06:59

Само така ще се спре разпространението! Умни политици и качествено население!

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?