Следвайте ни

Страшното иде: Ню Йорк изчезва под вода

viber icon

Учени от САЩ предупредиха, че топящите се ледници в Антарктика ще поставят под въпрос съществуването на крайбрежни градове като Ню Йорк и Шанхай. За това пише Phys.org.

С повишаването на температурата на планетата арктическият лед започва да се топи. Той пряко засяга живота на хората. Антарктида обаче е не по-малко опасна за човечеството. В този регион има достатъчно лед, за да предизвика повишаване на нивото на световния океан с 60 метра в резултат на глобалното затопляне, казват експерти.

„Вече виждаме първите признаци на този проблем“, се казва в статията.

Според последните изследвания, топенето на ледника може да излезе извън контрол само за няколко десетилетия. При това намаляването на парниковите газове и технологичният прогрес най-вероятно няма да предотвратят катастрофа, казват учените.

При сегашните темпове на емисии на парникови газове антарктическият леден слой ще премине критичния праг на топене до около 2060 г. Повишаването на нивото на световния океан ще достигне такива измерения, които ще станат необратими във времевия мащаб на човешкото съществуване.

Изчистването на земната атмосфера от въглероден диоксид към този момент няма да може да спре този процес и до 2100 г. нивото на водата ще се повиши десет пъти по-бързо от днешното, обобщават експертите. 

Коментари (2)

Пророчество

Пророчество

27.05.2021 | 21:29

Даже го е споделила с нешка робева....когато ходеше при нея виж чак сега става ясно.... Ц ц ц ц ц ....

Отговори
3 1
Kak'сийка

Kak'сийка

27.05.2021 | 19:56

Леля Ванга е казала че Марица ще излезе от бреговете си ще направи завой към Европа и ще потопи Ню Йорк!...Как пък не ви писна от глупости!

Отговори
5 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?