2374

Страшно земетресение подплаши Истанбул през нощта

По данни на обсерваторията Кандили, към Истанбулския университет, земетресение с магнитуд 3,1 по Рихтер е станало в 03:15 часа (02:15 ч. българско време) в истанбулския квартал Кягътнане. Тъй като дълбочината на земетресението е 10,66 километра, то е усетено осезателно. Трусът е бил краткотраен. 

Земетресението е усетено в много райони в европейската част на мегаполиса. 

Жителите на Истанбул се паникьосаха след земетресението, като много хора напуснаха домовете си, въпреки предупрежденията на синоптиците за предстоящ снеговалеж.

Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (AFAD) обяви магнитудът на земетресението в Истанбул като 3,0. Дълбочината на земетресението е регистрирана като 10,6 километра.

Директорът на AFAD за Истанбул Ерджан Акар обяви в изявление в своя акаунт в социалните медии, че няма информация за жертви, ранени и сериозни материални щети след земетресението, от центъра за спешни повиквания 112 и службите на AFAD.

 

Известният турски сеизмолог Окан Тюйсуз заяви за новитарския канал НТВ, че в този район няма регистрирана разломна линия. По тази причина това земетресение не може да се свързва с очаквания голям трус в 16 милионния град.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Данаил

Данаил

05.02.2023 | 21:22

Колко може да е страшно земетресение от 3,1 по Рихтер бъдете малко по сериозни при озаглавяване на определено събитие

Отговори
2 0

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?