71

Страшно ВИДЕО от Бахмут: Мощни удари провалиха украинско контранастъпление

Според британското разузнаване през последните дни руските окупационни войски са възобновили активността си в боевете за Бахмут, невиждана от края на март, когато настъплението им беше почти спряно

 

Защитниците на Украйна отблъснаха повече от 40 вражески атаки на Лиманското, Бахмутското, Авдеевското и Мариинското направления. Това съобщиха от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна. 

Отбелязва се, че именно в тези райони противникът продължава да насочва основните си усилия към провеждането на настъпателни операции, пише УНИАН.

Освен това врагът се опитва да поеме пълен контрол над град Бахмут, там продължават ожесточени битки.

"През денонощието противникът води безуспешни настъпателни действия в районите на Богдановка и Ивановски. Подразделенията на Силите за отбрана са отбили около 14 атаки на противника в посочения район", се казва в доклада. В частност, врагът обстрелва редица населени места в Донецка област, включително Богдановка, Курдюмивка, Белая гора, Дружба.

В същото време, се казва в доклада, на в Авдеевското и Мариинското направление противникът води неуспешни настъпателни действия в районите на Новокалиново, Северни, Первомайски, Марьинка и Победа. „Най-ожесточените боеве на посочения участък от фронта продължават отвъд Маринка, където бяха отбити над 10 вражески атаки“, отбелязват от Генералния щаб.

Новобахмутовка, Авдеевка, Водяне, Первомайское, Карловка, Георгиевка, Маринка и Победа на Донецка област бяха подложени на вражески обстрел. В посока Лимански нашествениците проведоха неуспешни настъпателни операции в района на Серебрянското горско стопанство и Верхнекаменския.

Според Генералния щаб, противникът не е водил настъпателни действия в Шахтьорско направление през деня, но е обстрелвал Угледар, Керменчик, Новомайорское, Золотая Нива, Шахтерское, Голяма Новоселка на Донецка област.

Според Генералния щаб на Запорожското и Херсонското направление врагът продължава да изгражда отбранителни рубежи и позиции, да прави укрепления. Междувременно той извърши обстрел на населени места, по-специално Калм, Гуляйполе, Гуляйполское, Белогорье и Каменское в Запорожка област; Гавриловка, Берислав, Веселе, Антоновка, Береговое, Велетенское Херсонска област и Херсон.

Според британското разузнаване през последните дни руските окупационни войски са възобновили известна активност в боевете за Бахмут, невиждана от края на март, когато настъплението им беше до голяма степен спряно.

Руските военни провалят плановете на украинското командване за "деблокиране" на Артемовск (Бахмут). Това се дължи на атаките на части от руските въоръжени сили, които се извършват югозападно от Константиновка.

Известно е, че именно от тази посока украинското командване е планирало да започне контраатакуващи действия и да направи опит за обкръжение на ЧВК "Вагнер".

В сутрешния доклад от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна обаче се съобщава, че руските военни са атакували югозападните предградия на Константиновка - Александро-Шултино и Белая гора. Украинските войски съобщиха, че са успели да отблъснат тази атака, но нейната посока е много важна.

Най-вероятно украинското командване планира да започне настъпление през Курдюмовка, да деблокира Артемовск от юг, след което да заобиколи града и да започне напредване към Светлодарск и Попасная. Руските военни обаче разбраха този план и сега го осуетяват с атаки срещу Константиновка.

Към днешна дата ситуацията в Бамут се разви критично за въоръжените сили на Украйна, тъй като боевете вече се водят в западната част на града.

Руските военни настъпват към западните квартали на Бахмут в Донецката народна република, съобщава военен блогър от фронта.

В момента в близост до областната администрация са разположени отряди бойци. Също така един от войниците каза, че по време на отстъплението украинските бойци са взривили няколко сгради в центъра - например сградата на данъчните.

Според него това е нова тактика на украинските войски - да се разрушават сгради по време на отстъпление, така че "здравите сгради да не стигнат" до руските бойци.

По-рано военният блогър Дмитрий Астрахан посети Артемовск. По думите му центърът на града вече е разчистен, а основните боеве се водят на запад и край железопътните линии.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
656

656

08.04.2023 | 13:31

Всеки ден укрите отблъскват по стотина атаки според журналистическия амер. слугинаж, накрая с едно изречение бахмут е превзет водят се битки в западните покрайнини

Отговори
9 2
Нацистите и фа шистите да се махат от двете републики на РФ

Нацистите и фа шистите да се махат от двете републики на РФ

08.04.2023 | 13:20

Нато да не напада освободилитесе народни републики! Нато агресор ли е вече или агресор откакто е създаден! Тръмп е прав относно войните които водят на всички континенти!

Отговори
10 4
Мръсните военнопрестъпници нямат място у нас!

Мръсните военнопрестъпници нямат място у нас!

08.04.2023 | 09:38

Забрана: От днес руски кораби не могат да акостират на български пристанища

Отговори
8 17
Нацистите и фа шистите да се махат от двете републики на РФ

Нацистите и фа шистите да се махат от двете републики на РФ

08.04.2023 | 13:22

Ударите срещу двете народни републики на руската федерация са агресия!

Отговори
7 3
Яяяя

Яяяя

08.04.2023 | 09:31

Няма добра война. Всички хора тук, и живите и мъртвите, си имат(имали) майка, мечти, надежди...По-добре Господи ,ти да ме накажеш, отколкото да падна в ръцете на човеците защото ти имаш милост!

Отговори
7 2
Нацистите и фа шистите да се махат от двете републики на РФ

Нацистите и фа шистите да се махат от двете републики на РФ

08.04.2023 | 13:28

Зелените Фа шисти вън от ДНР и ЛНР. Стига с този нацистки терор над населението в двете републики след преврата от 2014 година.

Отговори
10 2

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”