3906

Страшно: Журналист е с ампутипан крак след израелска атака срещу бежански лагер в Газа СНИМКИ, ВИДЕО

Няколко журналисти бяха ранени при израелска атака срещу бежанския лагер Нусейрат в централната част на Ивицата Газа днес.

Автомобил на арабския екип на TRT, който се подготвяше за излъчване в лагера Нусейрат, разположен в средата на ивицата Газа, беше атакуван от израелската армия.

АА

Медицински източници предадоха за Анадолската агенция че сред ранените е фоторепортерът Сами Шехадех, чийто десен крак се е наложило да бъде ампутиран, като той също е получил и други рани по цялото тяло.

Кореспондент на турската обществена телевизия TRT Араб също е бил ранен при израелската атака, предадоха източници от болницата Ал-Акса Мартирс.

Друг журналист Мохамед Ал-Савалхи, също е бил ранен, след като шрапнел е ударил дясната му ръка при друг израелски артилерийски обстрел в същия район.

Осъждаме тази подла атака. Това е тероризъм. Този тероризъм трябва да спре и западният свят трябва да се противопостави на тази бруталност възможно най-скоро“, каза директорът по комуникациите към турското президентство Фахретин Алтун в социалната мрежа X.

АА

Той призова международната общност да предприеме действия срещу зверствата и каза, че онези, които „запазват мълчание срещу тези систематични атаки, са съучастници в израелското престъпление на геноцид“.

АА

Това не е първият път, когато израелската армия атакува журналисти в Газа по време на войната, която продължава повече от половин година.

Най-малко 140 журналисти са били убити в резултат на израелски атаки от 7 октомври, според данни на правителствената медийна служба в Газа.

От четвъртък сутринта лагерът Нусейрат е свидетел на интензивни израелски артилерийски и въздушни удари, съвпадащи с обявяването на израелската армия за военна операция в райони на север от лагера в централната част на Ивицата Газа.

АА

Израел води военна офанзива срещу ивицата Газа след трансгранична атака на 7 октомври от палестинската групировка Хамас, която уби около 1200 души.

Повече от 33 600 палестинци са били убити в Газа от началото на войната.

Израел също така наложи осакатяваща блокада на крайбрежния анклав, оставяйки населението му, особено жителите на Северна Газа, на ръба на гладната смърт.

Войната тласна населението на Газа към вътрешно разселване на фона на остър недостиг на храна, чиста вода и лекарства, докато голяма част от инфраструктурата на анклава е повредена или унищожена.

АА

Израел е обвинен в геноцид от Международния съд (МС), който го призова да направи повече за предотвратяване на глада в Газа.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
yellowdixie

yellowdixie

12.04.2024 | 19:21

Тези кaпсyли спacиxа бpака ни и напpавиxа ceкcа ни стpастен и дълъг със здpав щpанг, яpки оpгазми и дpуги плюcове. И двaмата сме щаcтливи, че опитаxме тoвa нeщо и вcички съвeтваме да го опитaмe, кyпиxме го тyк:---- https://e.vg/alman

Отговори
0 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?