46
Следвайте ни

Страшен взрив разтърси Косово, подозират тероризъм

viber icon

Бомба е избухнала в Косово около 6:00 часа сутринта в понеделник пред бар в центъра на Фуше Косово (Косовско поле). Не се съобщава за пострадали.

Нанесени са големи материални щети, а инцидентът е изплашил граждани, съобщава „Klan Kosova“. Полицията е на мястото на експлозията и се води разследване.

„Някои чуждестранни посолства в Косово изпратиха известия по имейл до вътрешния си персонал да избягват задръстванията и големите търговски центрове, тъй като има опасност от терористична атака в края на ноември“, пише косовският албански всекидневник „Бота сот“ в събота. Евентуалната дата за атака е определена за края на този месец, по-точно за 30 ноември 2021 г. Местната полиция наблюдава подозрителни райони.

За тяхната собствена безопасност всички служители на чуждестранните посолства се съветват да не посещават районите на големите търговски центрове. Източници в полицията потвърдиха, че са били помолени да увеличат силите си около тези големи търговски центрове, където вероятно е планирана атака, но не е осигурена организирана оперативна операция. Повечето полицаи в момента наблюдават района около тези центрове.

Днешното нападение е категоризирано като "възможна терористична атака". Официално обаче косовската полиция не е потвърдила нищо.

Коментари (5)

ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

29.11.2021 | 14:34

МИНАЛАТА СЕДМИЦА НА МАГИСТРАЛА В КОСОВО БЕ СТРЕЛЯНО ПО ШОФЙОР НА АВТОБУС КОЙТО Е ПОЧИНАЛ И ТРИ ОТ ВОЗЕЩИТЕ СЕ ДЕЦА В НЕГО СА ПОЧИНАЛИ--ДНЕС ИМАМЕ ВЗРИВ--ВСИЧКО ТОВА ГОВОРИ ЧЕ СЪРБИТЕ СКОРО ЩЕ ЗАПОЧНАТ ОПЕРАЦИЯ ПО ВРЪЩАНЕТО НА КОСОВО-САИРА ЩЕ Е ГОЛЯМ-ЗАЩОТО ПУТИН Е ВУЪОРАЖИЛ МНОГО ДОБРЕ СЪРБИТЕ-А АМЕРИКАНЦИТЕ КОСОВАРИТЕ

Отговори
1 0
Прогностик

Прогностик

29.11.2021 | 14:54

Сърбите ще видят мнооооого зор, дорде върнат Косово! По-скоро ще загубят и долината на Прешево, Буяновац и Медведжа.

Отговори
3 0
ОТГОВОР

ОТГОВОР

29.11.2021 | 15:37

ЩЕ ПОЖИВЕЕМ И ЩЕ ВИДИМ--БЪЛГАРИЯ КАТО ЧЛЕНКА НА НАТО СЪЩО МОЖЕ ДА ПОСТРАДА КАТО БЪДЕ ВЪВЛЕЧЕНА В БРАТООБИЙСТВЕНА ВОЙНА

Отговори
1 2
???

???

29.11.2021 | 15:55

Ще пострада, като си върне Западните покрайнини ли, примерно?

Отговори
3 1
ОТГОВОР

ОТГОВОР

29.11.2021 | 17:54

КАТО СИ ГИ ВЪРНЕ ТЕЗИ ЗАПАДНИ ПОКРАЙНИНИ--С КОГО ЩЕ ГИ НАСЕЛИ??--И СТРУВА ЛИ СИ ДА БЪДЕ СРИНАТА ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ СЪС ЗЕМЯТА ЗАРАДИ НЯКАКВИ СИ ПОКРАЙНИНИ --ИЗВЕСТНО ЛИ ТИ Е ЧЕ СРЪБСКАТА АРМИЯ Е ВЪОРЪЖЕНА В МОМЕНТА С НАЙ-МОДЕРНО РУСКО ОРЪЖИЕ--А ГАНЙО НЕМОЖЕ И ЕДНО ВОЕННО УЧЕНИЕ ДА НАПРАВИ БЕЗ ЖЕРТВИ

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?