71

Страшен пожар изпепели завод, димът се издигна на десетки километри СНИМКИ

Пожарът, който избухна във фабриката за рециклиране в Организираната индустриална зона (ОИЗ) на Маниса, Западна Турция, беше частично овладян едва днес в 19-ия час след началото на инцидента. 

АА

По неизвестни причини, мощен пожар избухна в участъка, използван като склад в двора на съоръжение за рециклиране, разположено в ОИЗ на улица "Ески Менемен" в квартал Юнусемре около 16.30 часа вчера. Огънят бе овладян едва тази сутрин, като работата по неговото гасене продължава. 

АА

Пожарът, който бушуваше от часове, дори беше заснет на метеорологичния радар

АА

Плътен стълб черен дим се издигна от мястото на инцидента. Той се виждаше от много точки в града. На мястото на пожара от време на време идваха звуци от експлозии. 

АА

Димът от Маниса стигна чак до съседния областен град Измир.

АА

Бизнесмен, който има офиси и работилници до фабриката, където е станал пожарът, съобщи: "Пожарът и в момента продължава. Пожарните екипи в Измир и Маниса са тук. Можем да кажем, че огънят превърна фабриката в пепел. В тази фабрика работеха 500-600 души". Добрата новина е, че пожарът във фабриката в "Текели рисайклинг" не се е разпространила в други съседни съоръжения в ОИЗ.

АА

Губернаторът на Маниса Яшар Карадениз, който дойде на място до горящата фабрика и получи информация за работите, заяви за Анадолската агенция (АА), че 20 пожарни коли от Маниса са се намесили в пожара. "Тъй като пожараът бе обхванал цялата фабрика, от Измир беше поискан екип за подкрепление и сега 37 пожарни коли, 10 танкера и 3 хеликоптера реагират на пожара."

АА

"Опитваме се да контролираме огъня, за да не се разпространи в други съседни фабрики. За целта бяха извикани противопожарни машини, които да се намесват от повече страни. Към този момент няма данни за пострадали и жертви", заяви той.

АА

Огънят обхвана лесно запалими пластмасови и химически отпадъци в склада. Пожарът се разпространи в цялото съоръжение за кратко време. 

АА

В региона бяха изпратени много противопожарни екипи, хеликоптери на дирекцията за бедствия и извънредни ситуации (АФАД) в провинция Маниса, Координационният център за сигурност и извънредни ситуации (GAMER), медицински екипи и екипи на главната дирекция по горите. Огнеборите реагират на пламъците от въздуха и земята.

АА

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?