Следвайте ни

Странно същество се появи край язовир в Кипър СНИМКА

viber icon

Странно същество, наподобяващо алигатор, е било открито на брега на язовир в Северен Кипър, съобщава "Cyprus Mail“. 

Според учени от Кипърския институт за изследване на природата, съществото е мисисипски зарган (atractosteus spatula) с тегло 10 кг и дължина 112 см. Това е първият потвърден случай за открит в този регион мисисипски зарган, допълва Дарик.

Експертите ще проучат допълнително откритието.

Според Дервиш Чавушоглу от института, за да достигне такива размери, на животното са му били нужни най-малко 10 години. Мисисипският зарган е с произход от Северна Америка и е една от най-големите сладководни риби на контитента. Предполага се, че откритият в Кипър е бил пуснат от собственика си. Не е ясно колко време е прекарал в язовира, но се очаква изследванията а покажат, с какво се е хранил.

Оказва се, че този вид риба е много популярна в двете части на Кипър и често е обект на търговия. В това няма нищо незаконно. Хората ги купуват, когато са още с размерите на молив.

Този вид се храни не само с други риби, но и с водоплаващи птици. От института за изследване на природата призовават хората да не пускат домашните си любимци в дивата природа, особено ако те не са местен животински вид.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?