Следвайте ни

Странните училищни правила, които важат по света

Всяка страна има собствени стандарти за образование

viber icon

Новата учебна година започва скоро, а всички ученици и родители вече се подготвят трескаво, за да я посрещнат. Макар и доста по-различен от всяка друга година, началото на учебните занятия е важно и не трябва да се подценява, без значение какво се случва в света в момента.  Всяка държава има собствени правила и стандарти за образование. Вижте някои интересни училищни правила в канала "OMG Facts" във vbox7:

Фиксирано време за ходене до тоалетна

В начално училище в Ню Йорк учител е измислил схема за ходене до тоалетна. Учениците имат правото да я посещават по време на час само три пъти на седмица. За целта те имат ваучери и 3 минути за всяко ходене. Ако успеят да си запазят ваучерите, те получават награди. Целта е учениците да стоят на чина си и да не се разсейват.

Без червени химикалки във Великобритания

Червеният цвят се асоциира с война, забрана, опасност, но и страст, желание и любов. Затова на учителите във Великобритания им е забранено да поправят и оценяват контролните на учениците с химикал в червен цвят. По този начин те вярват, че ще намалят стреса на учащите при вида на оценката.

Без кетчуп във Франция

На учениците във Франция им е забранено да слагат кетчуп в храната си. Единствено ако си поръчат пържени картофи и то един път на седмица, те могат да използват кетчуп. По този начин французите вярват, че пазят културата си.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?