44
Следвайте ни

Странни факти за Япония

viber icon

Страната на изгряващото слънце и нейните жители не спират да ни изненадват всекидневно. Тук сме ви подготвили няколко неочаквани факта за японците, които са доста странни, но част от тях са изключително забавни, пише div.bg.

В Япония е типично жените да подаряват подаръци на мъжете за Свети Валентин и да им правят комплименти.

Рибата и месото са много евтини, но за разлика от тях плодовете се продават на космически цени. Ябълката е по два долара, а чепка банани струва около 5 долара. Най-скъпи са дините – около 200 долара.

Основателят на KFC , Колонел Сандърс е един от основните коледни символи в Япония. На празника хората посещават култовото заведение и хапват пържено пиле. Въпреки, че голяма част от населението са будисти, те празнуват Коледа просто за забавление.

Може да се каже, че Япония е раят на порнографията, защото различните ѝ разновидности се продават буквално навсякъде. Всеки супермаркет има специален рафт за материали с порнографско съдържание. Разпространяват се дори и в по-малките книжарници.

 

 

В метрото в Токио има вагони само за жени. Те са предвидени за сутрешните пикови часове, за да се осигури пълна сигурност на дамите в градския транспорт.

На японските ученички им е забранено да носят панталони. Те са обути с поли и високи чорапи, дори и през зимата. Дължината на полата зависи от възрастта. Колкото по-голяма е ученичката, толкова по-къса е полата.

В Япония се смята за нормално да срещнеш жена с къса пола тип "колан". Но дълбоките и разголени деколтета се считат за вулгарни.

Ако имате среща с японец в никакъв случай не трябва да закъснявате. За тях дори и една минута след посочения час е фатална.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?